Ένοπλοι εισέβαλαν σε μια αγροικία, σε μια κωμόπολη έξω από το Πιτερμάριτσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και έστησαν ενέδρα σε μια οικογένεια, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους.

Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει το κίνητρο της επίθεσης. Έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι για τις δολοφονίες επτά γυναικών και τριών ανδρών. Ένας τρίτος ύποπτος διέφυγε ενώ ο τέταρτος συνεργός τους σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικών.

Το νεότερο από τα θύματα ήταν ένα αγόρι 13 ετών.

Η Νότια Αφρική, μια χώρα με πληθυσμό 60 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο. Κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 20.000 ανθρωποκτονίες. Σύμφωνα με την οργάνωση Gun Free South Africa, που αγωνίζεται κατά της οπλοκατοχής, κατά μέσο όρο δολοφονούνται καθημερινά 30 άνθρωποι.

«Είναι μια φρικτή σκηνή εγκλήματος. Τόσο πολλοί άνθρωποι χάθηκαν εδώ», είπε ο Μπέκι Τσέλε, ο υπουργός Αστυνομίας, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση SABC από το Πιτερμάριτσμπουργκ, στην επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ. Ο Τσέλε είπε ότι η διοίκηση της αστυνομίας πρέπει να συζητήσει αν η επαρχία αυτή χρειάζεται περισσότερους αστυνομικούς πόρους.

Τον Ιανουάριο ένοπλοι σκότωσαν οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους τρεις σε ένα πάρτι γενεθλίων στο Γκεμπέρχα του Ανατολικού Ακρωτηρίου.