Περισσότερα από 100 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν από τις αρχές, στη Νορβηγία. Για την υπόθεση, συνελήφθησαν έξι άτομα από την Αλβανία. Συγκεκριμένα, η εγκληματική ομάδα, η οποία αποτελείτο από πέντε άνδρες και μία γυναίκα, προσπάθησε να περάσει από το λιμάνι πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης, που προέρχονταν από τη Βραζιλία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει κατασχεθεί ποτέ στη δυτική Νορβηγία, σύμφωνα με αναφορές.

Τα Μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού μεταδίδουν ότι το φορτηγό πλοίο “Nordloire” απέπλευσε από το Vila do Conde της Βραζιλίας με προορισμό το Husnes, στο Kvinnherad της Νορβηγίας.

Η ποσότητα των ναρκωτικών ήταν προσαρτημένη κάτω από την ίσαλο γραμμή του πλοίου. Το τελωνείο χαρακτήρισε ως «γνωστή», τη μέθοδο απόκρυψης ναρκωτικών από εγκληματικές ομάδες.

Οι Αλβανοί συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη (13/04) από την αστυνομία του Husnes, το μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Kvinnherad στην κομητεία Vestland της Νορβηγίας. Την επομένη (14/04), καταδικάσθηκαν σε κράτηση τεσσάρων εβδομάδων. Όλοι κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα διακίνησης ναρκωτικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το πλοίο, σύμφωνα με τη Νορβηγική Τελωνειακή Αρχή, ενώ, ορισμένοι από τους κρατούμενους δήλωσαν αθώοι.

Διαβάστε ακόμη: