Η δημόσια ραδιοτηλεόραση NRK και άλλα νορβηγικά Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στη London Pub, ένα νυχτερινό κέντρο δημοφιλές στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Όσλου.

Ο δημοσιογράφος του NRK, Όλαφ Ρόνενμπεργκ, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε: «Παρατήρησα έναν άνδρα να εισέρχεται, κρατώντας μία τσάντα. Έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί».

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, είπε:

«Ήμουν έξω από το μαγαζί, όταν συνέβη. Αντιλήφθηκα έναν πυροβολισμό και χτυπήθηκα από θραύσματα γυαλιού. Ακολούθησαν περισσότεροι, οπότε βρήκα καταφύγιο στο εσωτερικό και προσπάθησα να τραβήξω κι άλλα άτομα μαζί μου».

Γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) η νορβηγική αστυνομία γνωστοποίησε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο το κίνητρο της επίθεσης.

Σήμερα (25/06), στο Όσλο έχει προγραμματισθεί η διεξαγωγή της ετήσιας «παρέλασης υπερηφάνειας» από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της νορβηγικής πρωτεύουσας πόλης.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα νορβηγικά δίκτυα, αποτυπώνεται ο απόηχος της ένοπλης επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο, με ασθενοφόρα και περιπολικά να έχουν σπεύσει ταχύτατα στο σημείο.

«Συνολικά, δέκα άνθρωποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες, τρεις εκ των οποίων τραυματίσθηκαν σοβαρά», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης, Τόρε Μπάρσταντ, στην κρατική τηλεόραση.

Νωρίτερα, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Όσλου υπογράμμισε ότι τέθηκε σε κατάσταση «συναγερμού», για να υποδεχθεί τραυματίες.