Την άφιξη ενός νέου, ιδιαίτερα σημαντικού μοντέλου στην γκάμα της ανακοίνωσε η Nissan.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία «απόβαση» στις αγορές της Ευρώπης θα κάνει ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο συμπαγών διαστάσεων, το οποίο έχει χρηστεί διάδοχος του δημοφιλούς Micra. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι η καριέρα του Micra οδεύει προς τη δύση της.

Σημειώνεται ακόμα ότι το νέο μικρό αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα είναι το entry-level στην γκάμα της Nissan. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η αποκάλυψή του, ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμα την ονομασία, ούτε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, ενώ σημεία αναφοράς αποτελούν οι καμπύλες, τα τονισμένα φτερά, τα Led στρογγυλά φώτα εμπρός – πίσω και τα φωτιζόμενα λογότυπα της Nissan.

Η παραγωγή του θα γίνεται στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο Renault Electri City, ενώ θα δομηθεί στην πλατφόρμα CMFB-EV της συμμαχίας Renault – Nissan – Mitsubishi. Ως αδελφό μοντέλο θα έχει προφανώς το επίσης αμιγώς ηλεκτροκίνητο Renault 5, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει εντός του 2022. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η Nissan ανέλαβε τη σχεδίαση, ενώ η Renault την παραγωγή και τα μηχανικά μέρη.

Ο εξηλεκτρισμός στην γκάμα της Nissan θα διευρυνθεί με το καινοτόμο υβριδικό σύστημα e-POWER, το οποίο θα αποκτήσουν τα Qashqai και X-Trail, αλλά και με την άφιξη του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου crossover, ονόματι Ariya.