Σε συνεργασία με την Ιαπωνική Διαστημική Εταιρεία (JAXA), η Nissan παρουσίασε σήμερα το νέο της πρωτότυπο για την εξερεύνηση του φεγγαριού.

Το πρωτότυπο rover (όχημα εξερεύνησης και περιήγησης) της Nissan πληροί όλα τα δεδομένα που απαιτεί η κίνηση σε ένα αφιλόξενο έδαφος όπως αυτό της Σελήνης, έχοντας τη δυνατότητα να κινηθεί στο αμμώδες και βραχώδες τερέν της και παράλληλα, να προσφέρει όσο το δυνατό περισσότερη επάρκεια ενέργειας.

Εξ ου και χρησιμοποιεί για την κίνησή του το ηλεκτρικό σύστημα που έχει τις βάσεις του στην αντίστοιχη τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan όπως το LEAF, αλλά και την επίσης ηλεκτρική τετρακίνηση  e-4ORCE του νέου SUV της μάρκας, Ariya.

H τετρακίνηση αυτή έχει τη δυνατότητα να κινήσει και ξεχωριστά κάθε τροχό του πρωτότυπου rover της Nissan, ώστε να ξεπεραστεί για παράδειγμα η έλλειψη πρόσφυσης στην άμμο της Σελήνης.

Προς το παρόν η ιαπωνική μάρκα δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για το σεληνιακό της όχημα, αλλά τονίζει ότι η συνεργασία της με την JAXA θα της επιτρέψει να συνδυάσει την τεχνολογία κίνησης των αυτοκινήτων με αυτή των πλανητικών οχημάτων, με πολλαπλά οφέλη και για τις δύο πλευρές.

H JAXA από την πλευρά της δηλώνει ότι η κοινή έρευνα με τη Nissan θα επιτρέψει τη δημιουργία ακόμη πιο εξελιγμένων οχημάτων εξερεύνησης πλανητών, στο γενικότερο πλαίσιο της συνεργασίας της διαστημικής εταιρείας των Iαπώνων με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και άλλες εταιρείες.