Εντός του 2024 αναμένεται να κυκλοφορήσει το Nintendo Switch 2 σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters. Πιο συγκεκριμένα δημοσίευμα του μέσου που κυκλοφόρησε λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη των οικονομικών αποτελεσμάτων της Nintendo, που δημιούργησαν αμφιβολίες σε μερικούς για το πότε τελικά θα έρθει η κονσόλα νέας γενιάς. Μιλώντας στους επενδυτές, ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, επισήμανε πως το Switch θα παραμείνει ως ο βασικός πυλώνας της επιχείρησης της Nintendo, καθώς προχωράει το 2024.

Αυτές οι δηλώσεις ωστόσο, τελικά φαίνεται ότι δεν αποκλείουν την κυκλοφορία του Switch 2 για αργότερα μέσα στο έτος καθώς ένα νέο ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει ότι το Switch 2 θα κυκλοφορήσει όντως εντός του 2024, όντας εξοπλισμένο με ένα custom chip της Nvidia.

Το Reuters αποκαλύπτει επίσης πως η Nvidia έχει ετοιμάσει ένα εντελώς νέο τμήμα που εστιάζει στη δημιουργία ειδικών chips για εταιρίες hardware. Το νέο τμήμα είναι που έχει σχεδιάσει τον ειδικό επεξεργαστή που θα τροφοδοτεί το Switch 2. Αντιθέτως, το πρώτο Switch χρησιμοποιούσε μια παραλλαγή του Tegra X1, ένα chip που είχε ήδη σχεδιάσει η Nvidia, όχι απαραίτητα για gaming κονσόλα.

Μάλιστα σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα η Nvidia είχε προσεγγίσει και τη Microsoft, για μια ενδεχόμενη συνεργασία για το hardware των επόμενης γενιάς κονσολών Xbox με το ρεπορτάζ του Reuters να επιβεβαιώνει τελικά ότι οι συγκεκριμένες φήμες είναι πιθανόν αληθινές.

Διαβάστε ακόμη: