Με ανυπομονησία περιμένει η κοινότητα του gaming την κυκλοφορία της νέας κονσόλας Switch της Nintendo που όπως φαίνεται θα κυκλοφορήσει εντός του 2024.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Omdia Hiroshi Hayase η Nintendo σχεδιάζει να λανσάρει φέτος τη νέα κονσόλα παιχνιδιών με οθόνη LCD 8 ιντσών.

O Hayase που ειδικεύεται στην έρευνα εταιρειών με αλυσίδες παραγωγής μικρών και μεσαίου μεγέθους οθονών, δήλωσε την Παρασκευή ότι η νέα συσκευή της Nintendo, πρόκειται να διπλασιάσει την παραγωγή των λεγόμενων οθονών διασκέδασης εντός του 2024.

Στα επτά χρόνια της κυκλοφορίας του το Nintendo Switch έχει πουλήσει πάνω από 132 εκατομμύρια μονάδες και σιγά σιγά πλησιάζει στο τέλος του κύκλου του ενώ, την ίδια ώρα η δημιουργός εταιρεία τηρεί σιγήν ιχθύος σχετικά με τον διάδοχό της.

Η εταιρία Sharp πάντως, με έδρα την Οσάκα, και στενός συνέργατης της Nintendo είχε δήλωσε πέρυσι ότι προμηθεύει πάνελ LCD και συνεργάζεται στενά με τον κατασκευαστή μιας επερχόμενης κονσόλας που βρισκόταν τότε στο στάδιο της έρευνας και ανάπτυξης. Η εταιρία ανήκει στην Foxconn Technology και έχει συνεργαστεί με τη Nintendo στο παρελθόν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας κατασκεύαζε για λογαριασμό της Nintendo τα Switch.

«Η εταιρεία δεν έχει τίποτα να σχολιάσει» δήλωσε εκπρόσωπος της Nintendo σχετικά με την νέα κονσόλα στο Bloomberg.

Ο ανταγωνισμός στον χώρο των κονσολών έχει ενταθεί με την ανάπτυξη του PlayStation 5 της Sony -που ήταν πέρυσι η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ τόσο σε μονάδες όσο και σε έσοδα, σύμφωνα με την Circana– και την επέκταση της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass της Microsoft. Νέες εκδόσεις των κονσολών Xbox είναι πιθανό να κάνουν το ντεμπούτο τους φέτος, όπως αποκάλυψε πέρυσι έγγραφο της Microsoft.

«Μια νέα κονσόλα από τη Nintendo με αναβαθμισμένα γραφικά, αποθηκευτικό χώρο και νέες λειτουργίες θα βοηθούσε στο να αναζωογονήσει την απήχησή της και να ανεβάσει το επίπεδο της ποιότητας των παιχνιδιών που μπορεί να προσφέρει», σημειώνει το Bloomberg.

Διαβάστε ακόμη: