Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Νίκος Βοσδογάνης, που επί 20 χρόνια ήταν στο πλευρό της, μίλησε γεμάτος συγκίνηση για την ξαφνική απώλειά της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ λέγοντας ότι η σημερινή είναι μια δύσκολη μέρα.

«Ήθελε να μην την λυπηθεί κανείς. ‘Ήταν μια γυναίκα δυνατή, έδινε αγάπη, έπαιρνε αγάπη και είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει σήμερα κι αυτό που ζήσαμε από το πρωί» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να ζήσει χωρίς φόβο»

Ο Νίκος Βοσδογάνης τόνισε ότι η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να αντιμετωπίσει μόνη της κάποια πράγματα.

 

«Η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να ζήσει χωρίς φόβο. Αποφάσισε να αντιμετωπίσει μόνη της κάποια πράγματα, δεν τα μοιράστηκε μαζί μας, δεν γνωρίζαμε, δεν περιμέναμε… Εγώ είχα επικοινωνία την Παρασκευή και μου λέει ότι είμαι πάρα πολύ καλά. Με παρακάλεσε να δώσω στους δημοσιογράφους τα μηνύματα από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας που της μετέφεραν από τις Βρυξέλλες και δώσαμε ραντεβού για το σπίτι να κάνουμε τις ομιλίες μας και τις δηλώσεις μας. Καθόμασταν μαζί στο ίδιο γραφείο ώρες και δουλεύαμε τα κείμενα πολλά χρόνια τώρα… Ήθελε να μην την λυπηθεί κανείς. Ήταν μια γυναίκα δυνατή, έδινε αγάπη, έπαιρνε αγάπη και είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει σήμερα κι αυτό που ζήσαμε από το πρωί».

«Μας προστάτευε η Φώφη Γεννηματά»

Νίκος Βοσδογάνης: Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια γυναίκα που έδινε και έπαιρνε αγάπη

«Μας προστάτευε η Φώφη Γεννηματά, αλλά εμείς θα θέλαμε να ξέρουμε. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε και να είμαστε κοντά της» απάντησε ο Νίκος Βοσδογάνης σε ερώτηση για το αν η ίδια ήξερε ότι ερχόταν το τέλος.

«Η Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά, έδινε μάχες και δεν της χαρίστηκε κάτι. Η Φώφη Γεννηματά κέρδισε μάχες που ήταν χαμένες. Πήρες μια υπερνομαρχία που δεν ήθελε να τη διεκδικήσει κανείς, πήρε ένα κόμμα που δεν το ήθελε κανείς και το κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια του. Κέρδιζε πολύ από την προσωπική επαφή, κέρδιζε από όποιον άνθρωπο τη συναντούσε. Τον κέρδιζε. ‘Ετσι λοιπόν λιθαράκι – λιθαράκι καταφέραμε. Αλλά η Φώφη Γεννηματά δεν ήταν μόνο το χαμόγελο, αυτή τη στιγμή έχει αφήσει στο κόμμα ένα συναίσθημα που πλημμυρίζει και είναι μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη, αλλά έχει αφήσει και μια δουλειά, είμαστε η παράταξη που έχει προτάσεις σε όλα τα επίπεδα. Ίσως το μόνο της λάθος ήταν το οποίο φυσικά δεν το μετάνιωσε γιατί υπερασπίστηκε τη γυναικεία ταυτότητα που δεν γεννήθηκε άνδρας. Θα ήταν πολύ πιο ψηλά έτσι όπως λειτουργεί η πολιτική. Κι εγώ το λέω και το εννοώ ότι ήταν ένας άγγελος μέσα στην κόλαση της πολιτικής».