Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sempreinter.com, ο κινεζικός κολοσσός κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο της Ίντερ, καθώς πλησιάζει η προθεσμία αποπληρωμής του δανείου του από την Oaktree Capital.

Οι τωρινοί ιθύνοντες των «νερατζούρι» να βρουν λύση πριν τις 20 Μαΐου 2024, είτε αποπληρώνοντας το δάνειο με τους τόκους του, είτε συμφωνώντας με την δανείστρια για παράταση της προθεσμίας.

Πάντως, σύμφωνα με την La Repubblica η BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου αξιολογεί (και πάλι) την πιθανότητα επένδυσης στην Ίντερ, φήμη που διέρρευσε από μεγάλο δικηγορικό γραφείο του Μιλάνου.

Το 2020 ο διεθνής Τύπος έγραφε ότι η BC Partners είχε καταθέσει πρόταση ύψους 850 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των «νερατζούρι», χωρίς όμως να καταλήξει σε συμφωνία.

Επιπρόσθετα, η BC Partners και ο Νίκος Σταθόπουλος έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά deals στη γειτονική χώρα.

Ωστόσο, η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο θα μπορούσε να έχει το πάνω χέρι έναντι άλλων πιθανών μνηστήρων σε αυτό το στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Όπως εξηγεί το ιταλικό δημοσίευμα, η εταιρεία είχε ήδη διεξαγάγει τη δέουσα επιμέλεια εκείνη την εποχή, μελετώντας διεξοδικά τους λογαριασμούς της Ίντερ, αν και η οικονομική κατάσταση του συλλόγου έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια

Για παράδειγμα, τα εμπορικά έσοδα της Ιντερ αυξάνονται, καθώς και η συνολική αξία του συλλόγου.

Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι ένα ομόλογο 415 εκατομμυρίων ευρώ επιβαρύνει το συνολικό χρέος του συλλόγου. Αυτό το ομόλογο θα λήξει το 2027.

Προς το παρόν, παραμένει ασαφές εάν η βρετανική εταιρεία θέλει να έχει απευθείας συνομιλίες με τη Suning ή να περιμένει την εξαγορά της Oaktree.

Από την πλευρά της η «BC Partners» του Έλληνα του Νίκου Σταθόπουλου, πιέστηκε να σχολιάσει το ενδιαφέρον τους για τους «Νερατζούρι» και σε αυτό, απάντησαν μόνο με ένα «κανένα σχόλιο».

Ποιος είναι ο Νίκος Σταθόπουλος

Ο Νίκος Σταθόπουλος μιλάει πέντε γλώσσες μεταξύ των οποίων και τα ιταλικά.

Είναι ο εταίρος της BC Partners που είναι υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις για την πιθανή απόκτηση μετοχών κεφαλαίου Ίντερ από τον όμιλο Suning και τη Lion Rock Capital.

Το γεγονός ότι ο Σταθόπουλος είναι ειδικός στην αγορά των Μέσων ενημέρωσης και των τηλεπικοινωνιών -καθώς και προεδρεύει της επιτροπής διαχείρισης χαρτοφυλακίου του αμοιβαίου κεφαλαίου- υποδηλώνει τους λόγους για το ενδιαφέρον της BC Partners με έδρα το Λονδίνο για την ποδοσφαιρική επιχείρηση.

Διαβάστε ακόμη: