Ο Νίκος Κάτσικας δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Sheikh Zayed δυτικά της αιγυπτιακής πρωτεύουσας του Καΐρου.

Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε ο δημοσιογράφος ενημερώθηκε το περασμένο Σάββατο από γείτονες του για μια έντονη δυσάρεστη μυρωδιά που αναδυόταν από το διαμέρισμα του. Οι αστυνομικοί μαζί με δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν στο σημείο και αφού διαπίστωσαν την μυρωδιά μπήκαν στο σπίτι, όπου ο δημοσιογράφος ήταν νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος και με πολλά τραύματα από μαχαίρι σε διαφορετικά σημεία.

Δράστης του φονικού είναι ένας διανομέας φαγητού σε εστιατόριο, που επισκεπτόταν συχνά ο Έλληνας δημοσιογράφος, ο οποίος σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ έχει ομολογήσει το έγκλημα και πλέον είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες.

Στην απολογία του, ο νεαρός άνδρας αποκάλυψε στις Αρχές λεπτομέρειες σχετικά με τη γνωριμία του με τον δημοσιογράφο αλλά και με όσα συνέβησαν την ημέρα της δολοφονίας.

Νίκος Κάτσικας: Η γνωριμία με τον δολοφόνο και η μοιραία συνάντηση στο διαμέρισμα

Σύμφωνα με όσα είπε ο συλληφθείς, αντάλλαξε το τηλέφωνό του με τον δημοσιογράφο και ο Νίκος Κάτσικας τού τηλεφώνησε και τον κάλεσε στο διαμέρισμά του λίγες ημέρες μετά τη γνωριμία τους, όπως μεταδίδει το elrai.net.

Ο κατηγορούμενος λέει ότι όταν πήγε στο διαμέρισμα του Έλληνα δημοσιογράφου, εκείνος τον ρώτησε ποια είναι η οικονομική του κατάσταση. Τότε ο διανομέας του είπε ότι η οικονομική του κατάσταση δεν είναι καλή και σύμφωνα με τον ίδιο, ο Νίκος Κάτσικας του ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά με αντάλλαγμα κάποιο χρηματικό ποσό.

Εκείνος, όπως λέει, δέχτηκε, μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως είχαν συμφωνήσει. Μετά το τέλος της ερωτικής πράξης και όπως φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος, το θύμα αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μαλώσουν άγρια, με τον δράστη να τον ρίχνει στο πάτωμα και να τον μαχαιρώνει μέχρι θανάτου.

Ο κατηγορούμενος διανομέας παραδέχτηκε επίσης πως αφού σιγουρεύτηκε για τον θάνατο του Νίκου Κάτσικα, άρπαξε το ποσό των 260 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα και κάποια από τα αντικείμενα του θύματος και στη συνέχεια διέφυγε από το διαμέρισμα.

Πλέον αναμέονται και τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που έγιναν στη σορό που Έλληνα ανταποκριτή από την αιγυπτιακή ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να έχουν την πλήρη εικόνα για τις συνθήκες του εγκλήματος.