Φως στις συνθήκες κατά τις οποίες δολοφονήθηκε ο Έλληνας δημοσιογράφος Νίκος Κάτσικας προσπαθούν να ρίξουν οι αιγυπτιακές Αρχές.

Νίκος Κάτσικας: Το χρονικό της δολοφονίας

Ο Νίκος Κάτσικας δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Sheikh Zayed δυτικά της αιγυπτιακής πρωτεύουσας του Καΐρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του eremnews.com, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε ο δημοσιογράφος ενημερώθηκε το περασμένο Σάββατο από γείτονες του για μια έντονη δυσάρεστη μυρωδιά που αναδυόταν από το διαμέρισμα του.

Οι αστυνομικοί μαζί με δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν στο σημείο και αφού διαπίστωσαν την μυρωδιά μπήκαν στο σπίτι, όπου ο δημοσιογράφος ήταν νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος και με πολλά τραύματα από μαχαίρι σε διαφορετικά σημεία.

Μετά από έρευνα των Αρχών και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Γκίζας αποκαλύφθηκαν οι συνθήκες της δολοφονίας και η ταυτότητα του δράστη, καθώς αποδείχθηκε ότι ο δολοφόνος ήταν ένας διανομέας φαγητού.

Σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα, μεταξύ των δυο ανδρών είχε αναπτυχθεί μια σχέση φιλίας μόλις μια εβδομάδα πριν το έγκλημα. Οι δυο τους είχα ανταλλάξει τηλέφωνα και επικοινωνούσαν μεταξύ τους.

Νίκος Κάτσικας: Σεξουαλικά κίνητρα πίσω από την φρικτή δολοφονία του;

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του eremnews.com, οι έρευνες της εισαγγελίας αναφορικά με την ημέρα του εγκλήματος κάνουν λόγο πως ο δράστης επισκέφτηκε αρχικά τον δημοσιογράφο και αφού πρώτα συνευρέθηκαν μεταξύ τους ερωτικά στη συνέχεια τον μαχαίρωσε με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος.

Στην συνέχεια αφαίρεσε από το σπίτι χρήματα και αντικείμενα αξίας και τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Γκίζας στην Αίγυπτο δεν άργησαν να ταυτοποιήσουν τον δράστη, να φτάσουν γρήγορα στα ίχνη του και στη συνέχεια να τον συλλάβουν. Κατά την μεταφορά του στην διεύθυνση ασφάλειας εκείνος ομολόγησε το έγκλημα ενώ του έχουν απαγγελθεί «βαριές» κατηγορίες.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου έστειλε το δικό του μήνυμα για τον θάνατο του δημοσιογράφου.