Ο Νίκος Δένδιας ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια σημαντική επίσκεψη την επόμενη εβδομάδα στη Μόσχα. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Ρωσία για συνομιλίες με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να μεταβεί στην ρωσική πρωτεύουσα την επόμενη Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου. Την επομένη, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών Δένδια-Λαβρόφ θα βρεθούν η κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με την Δύση δημιουργεί προβληματισμό, όχι μόνο για το ουκρανικό πρόβλημα αλλά και για μια σειρά άλλα θέματα στα οποία οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εξάρτηση από την Ρωσία, όπως το φυσικό αέριο, οι τιμές του οποίου έχουν σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων και το ενδεχόμενο μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που προμηθεύει η Ρωσία τη χώρα μας.