Στην Ουκρανία βρίσκεται για ένα ταξίδι-αστραπή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Δένδιας βρέθηκε στο 8ο Σχολείο Ειδικής Εκμάθησης της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Σαρτανά και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους εκπαιδευτικούς, τον πρόεδρο της στρατιωτικο-πολιτικής διοίκησης Σαρτανά και μέλη της ελληνικής κοινότητας των χωριών Σαρτανά και Τσερμαλίκ.

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια για την επίσκεψη στην Ουκρανία

Ο Ν. Δένδιας προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στο Τwitter για την επίσκεψή του στην Ουκρανία.Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Ουκρανία, ο κ. Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων ομογενών του Σαρτανά.

Το μήνυμα Δένδια στους Ελληνες ομογενείς

Ο κ. Δένδιας πριν από την αναχώρησή του για την Ουκρανία είχε στείλει μήνυμα μέσω Τwitter στους ομογενείς, τονίζοντας πως «η Ελλάδα είναι πάντα στο πλευρό των Ελλήνων ομογενών, ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές».

Επίσκεψη στο δημαρχείο της Μαριούπολης

Το δημαρχείο της Μαριούπολης επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα (31/1) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Πραγματοποίησα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον πρώτο αντιδήμαρχο, Μ. Κόγκουτ, καθώς και με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της περιοχής της Μαριούπολης, Σ. Μαχσμά», έγραψε σχετικά ο κ. Δένδιας στο Twitter μετά την επίσκεψή του.

Ακόμη, σύμφωνα με άλλη μια ανάρτηση του κ. Δένδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημέρωσε πως «κατά την επίσκεψή μου στα τοπικά γραφεία της Ειδικής Αποστολής Επιτήρησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, ενημερώθηκα για την κατάσταση ασφαλείας στο πεδίο και το έργο της Αποστολής».

Αύριο ο ΥΠΕΞ θα ενημερώσει τα κόμματα

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής:

10.00 ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος
10.45 ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος
12.00 Ελληνική Λύση Αντώνης Μυλωνάκης
12.30 ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα και Δημήτρης Λιάπης
13.00 ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος
13.30 ΝΔ Ιωάννης Μπούγας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του. Ο Ελληνας ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Ντμίτρο Κουλέμπα για την επίσκεψή του στη Μαριούπολη, προκειμένου να σταθεί στο πλευρό της ελληνικής ομογένειας, και για την πρόθεση της Ελλάδας να ενισχύσει το γενικό προξενείο της στην πόλη. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουλέμπα ευχαρίστησε την Ελλάδα για την απόφασή της να μην αποσύρει το προσωπικό της πρεσβείας της στο Κίεβο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter. Ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα, ως θέση αρχής, στηρίζει την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών.