«Η Ελλάδα και τότε στο πλευρό των νικητών και του Δικαίου», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο X, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, με την ευκαιρία της σημερινής επετείου (11 Νοεμβρίου 1918) της λήξης του ‘Α Παγκοσμίου Πολέμου.

Περιλαμβάνει δε στην ανάρτηση του φωτογραφία από την παρέλαση του ελληνικού στρατιωτικού τμήματος κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου, στο Παρίσι, με την ευκαιρία των εορτασμών για τη νίκη των Συμμάχων στον ‘Α Παγκόσμιο Πόλεμο, ανήμερα της Ημέρας της Βαστίλλης, στις 14 Ιουλίου 1919.

Οι σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Κοιμητήρια «Ζέιτενλικ» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της επετείου υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Α. Τελετή κατάθεσης στεφάνων στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (Ζέιτενλικ):

  • 12:00 (Τομέας Δημοκρατίας της Σερβίας)
  • 12:15 (Τομέας Ρωσικής Ομοσπονδίας)
  • 12:30 (Τομέας Ιταλικής Δημοκρατίας)
  • 12:45 (Τομέας Ηνωμένου Βασιλείου)
  • 13:00 (Τομέας Γαλλικής Δημοκρατίας)

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής κατάθεσης στεφάνων σε κάθε έναν από τους Τομείς θα τηρείται ενός λεπτού σιγή και αμέσως μετά τη λήξη της, θα ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος της αντίστοιχης χώρας και ακολούθως ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.

Β. Ελληνικό Μνημείο (Ζέιτενλικ), ώρα 13:15:

-13:15 Επιμνημόσυνη Δέηση

13.25 Τελετή κατάθεσης στεφάνων από τους: Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Προξενικές Αρχές, Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικό Λιμενάρχη, Ενώσεις Αποστράτων, Εφεδροπολεμιστικές και Αντιστασιακές Οργανώσεις, καθώς και εκπροσώπους Ν.Π.Δ.Δ. που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι. Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η στρατιωτική μουσική του Γ΄ΣΣ θα παιανίσει κατά αλφαβητική σειρά τους Εθνικούς Ύμνους: α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας β) Βελγίου, Βουλγαρίας, Καναδά, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιταλίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου.

Διαβάστε ακόμη: