Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μετά την άνετη επικράτησή του με ποσοστό 68% στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.

«Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης και το ΠΑΣΟΚ», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συνέχισε:

«Η νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση. Με τη δική σας ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε ενωμένοι στην ανανέωση και αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία καταθέτοντας τις αγωνίες τους, τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Με αυτή τη μεγάλη συμμετοχή έκαναν την παράταξή μας πιο δυνατή και θύμισαν στον ελληνικό λαό πόσο βαθιά ρίζα έχει στην ελληνική κοινωνία.

Συγχαίρω θερμά τους συνυποψηφίους μου: Τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Παύλο Χρηστίδη, τον Χάρη Καστανίδη, τον Παύλο Γερουλάνο για τον αξιοπρεπή αγώνα που δώσαμε μαζί. Τους καλώ όλους να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα και πολιτική αυτονομία.

Φίλες και φίλοι, η αναμέτρηση τελείωσε απόψε. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν πρόεδρο του κινήματος. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όσους εργάστηκαν για αυτόν τον αγώνα και κυρίως τους χιλιάδες εθελοντές όλων των γενεών της παράταξης που έγιναν η ψυχή και έμπνευση αυτής της προσπάθειας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για ένα λόγο πιο σημαντικό από όλους τους άλλους. Γιατί σε αυτές τις εβδομάδες συνάντησα χιλιάδες νέους ανθρώπους, το μέλλον της πατρίδας, να ναι ξανά δίπλα μας σε αυτή τη νέα πορεία».