Στο πλαίσιο του Grand Prix του Μονακό, οι πιλότοι της Formula 1 συμμετείχαν στον φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα «World Star Football Match», που διεξήχθη στον αγωνιστικό χώρο του Louis II. Αντίπαλοί τους ήταν η «All Star For The Children», ομάδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου που απαρτίζεται από βετεράνους αθλητές και celebrities από κάθε χώρο.

Η αναμέτρηση, τα έσοδα της οποίας διατίθενται σε κοινωφελείς σκοπούς (στα 40 χρόνια από την ίδρυσή της, η ομάδα των πιλότων έχει συγκεντρώσει 16 εκατομμύρια ευρώ), είχε έντονο ελληνικό χρώμα, καθώς με τη Nazionale Piloti αγωνίστηκε και ο Νικόλας Φραγκάκης.

Νικόλας Φραγκάκης

Ο Νικόλας Φραγκάκης, έζησε μία μοναδική εμπειρία στο Μονακό ανάμεσα σε θρύλους των τεσσάρων τροχών και μάλιστα ήταν αυτός που πήρε τη θέση του Leclerc όταν ο Μονεγάσκος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο. Στον αγώνα έπαιξε μαζί με τους Carlos Sainz Jr και Pierre Gasly, με μελλοντικά αστέρια όπως ο Kimi Antonelli και ο Gabriele Mini, αλλά και με βετεράνους όπως ο Ivan Capelli.

Ο ταλαντούχος Έλληνας οδηγός έχει πλέον στο πλευρό του τον Κώστα Μαστοράκη, που μεταξύ άλλων βρίσκεται πίσω από τη νέα συνεργασία του Φραγκάκη με Dino Chiesa της Kart Republic, που ειδικεύεται στο να αναδεικνύει νέα ταλέντα από το χώρο του karting.

Το Betsson Foundation υπήρξε υποστηρικτής αυτού του φιλανθρωπικού αγώνα και αποτέλεσε τον Μεγάλο Χορηγό της Nazionale Piloti. Betsson και Nazionale Piloti είναι άλλωστε άρρηκτα συνδεδεμένες καθώς το 2022 είχαν πραγματοποιήσει από κοινού στην Ελλάδα ημερίδα για την ασφαλή οδήγηση και την χρήση κράνους, με τη συμμετοχή οδηγών της F1. Σε ένα event που «άναψε τη σπίθα» safe-drive.org, μίας σημαντικής προσπάθειας που στοχεύει στο να σώσει ζωές.

Διαβάστε περισσότερα