Η Νικόλ Ελευθεριάδου σκόραρε και έγραψε ιστορία στο παιχνίδι της εθνικής πόλο με την Ιταλία. To τελευταίο σουτ της Νικόλ Ελευθεριάδου στον μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο γυναικών της Ολλανδίας ήταν αυτό που έστειλε την Ελλάδα στο βάθρο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αμυντικός του Ολυμπιακού που έχει έφεση στο σκοράρισμα πήρε τη μπάλα στα 3.30′ πριν το τέλος του αγώνα με την Ιταλία και με σουτ από τα 6 μέτρα την έστειλε στα δίχτυα.

Η Ελλάδα κέρδισε 7-6 και προκρίθηκε μετά από 16 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την τελευταία φορά που η ομάδα πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2008) η εν λόγω αθλήτρια ήταν 10 ετών και έκανε όνειρα μια ημέρα να βρεθεί και εκείνη σε αυτή τη θέση.

Μάλιστα ξέσπασε σε κλάματα συγκίνησης στις δηλώσεις της μετά τον αγώνα και τόνισε πως η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα όνειρο. «Προσπαθώ να βρω τις λέξεις να εκφράσω το πώς νιώθουμε και δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τι σημαίνει αυτό για μας. Δεν θα μιλήσω για τους κόπους μας, αλλά αυτή η ομάδα έπαιξε με τέτοια ψυχή σήμερα που θα ήταν άδικο να μην περάσει. Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έγινε απλά. Είναι ένα όνειρο απλά κι είμαι ευγνώμων που θα το ζήσω με αυτά τα κορίτσια. Είναι δουλειά χρόνων και πραγματικά δεν έχω λόγια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου αγωνίζεται με τη φανέλα του Ολυμπιακού και έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής 8 πρωταθλήματα Ελλάδας, 3 πρωταθλήματα Ευρώπης και ένα κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης LEN Trophy (2015).

Ήταν μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018 στη Βαρκελώνη και το χάλκινο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 στο Μπακού. Έχει κερδίσει χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς αγώνες με την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης εφήβων της Ελλάδας.

Σάσα Βεζένκοβ: Οι καρδούλες και το μήνυμα στην κοπέλα του που προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαβάστε ακόμη: