Ο Νικήτας Κλιντ πρώην μέλος των Active Member και ηγέτης του συγκροτήματος Ρόδες ποτέ δεν κρύφτηκε, είτε αυτό έχει να κάνει με τις πολιτικές πεποιθήσεις του, είτε με τις απόψεις του για διάφορα κοινωνικά και σε πολλές περιπτώσεις αυτό το «πλήρωσε» δεχόμενος επιθέσεις στα social media αλλά και αποκλεισμούς.

Βλέπεις δεν είναι εύκολο να κινείσαι στον καλλιτεχνικό χώρο αναμεταξύ των αλά καρτ ευαίσθητων καλλιτεχνών που έχουν πλημμυρίσει τη χώρα, τους «ισαποστάκηδες» και τους αναρχοσυριζαίους, αυθεντικούς και μη.

Γράφω αυθεντικούς ή μη γιατί αν μη τι άλλο θυμάμαι μουσικό που σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή του αντιμητσοτακικού μπλοκ ενώ είχε ψηφίσει κάποτε «δαγκωτό» Μητσοτάκη, τον Κωνσταντίνο.

Σήμερα όμως αυτό πουλάει στον χώρο που κινείται και αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί γιατί καλές οι ιδεολογίες αλλά πρέπει να φάμε κιόλας.

Τους τελευταίους μήνες ο Νικήτας έχει πάρει σαφή θέση σε ότι αφορά τους δύο εν εξελίξει πολέμους, στην Ουκρανία και το Ισραήλ, δηλώνοντας ξεκάθαρα το ποιον στηρίζει, όπως είναι δικαίωμα του.

Αυτό ενόχλησε ορισμένους με αποτέλεσμα ορισμένοι «δημοκράτες» ράπερ να τον στοχοποιήσουν.

Όπως γνωστοποίησε στα social media o γνωστός καλλιτέχνης, που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σπάνια, ήταν να εμφανιστεί σε ραπ συναυλία με αρκετούς guest αλλά οι διοργανωτές τον ενημέρωσαν ότι «κόβεται» επειδή κάποιοι από τους άλλους συμμετέχοντες έβαλαν βέτο στη συμμετοχή του καθώς διαφωνούν με το ότι έβαλε ένα σημαιάκι του Ισραήλ στο Facebook.

Φυσικά, οι καταγγέλοντες καλλιτέχνες παραμένουν ανώνυμοι καθώς θέλει «άντερα» η επώνυμη καταγγελία, ενώ η συναυλία ουδεμία σχέση έχει με τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Εντυπωσιακή για ακόμη η σταλινική νοοτροπία καλλιτεχνών που ευαγγελίζονται το «τσάκισμα του φασισμού».

Ο Νικήτας Κλιντ αναφέρει στην ανάρτηση του:

«Για άλλη μια φορά πλήθος αγανακτισμένων ψυχούλων εμφανίστηκε να σχολιάσει δυό φωτογραφίες προφίλ εδώ στο φουμπού αυτή τη φορά επειδή έβαλα το σημαιάκι του Ισραήλ. Σε λίγες μέρες ήταν να παίξω σε μια συναυλία με πολλά ραπ ονόματα γνωστά και όχι τόσο γνωστά μετά από πρόσκληση των διοργανωτών – δυό τραγούδια θά λεγα έτσι για να ξεσκουριάσω. Έλα όμως που με πήρε σήμερα τηλ στη δουλειά ένας εκ των διοργανωτών για να μου πει ότι “πολλοί καλλιτέχνες που συμμετέχουν έβαλαν βέτο και δεν παίζουν αν παίξεις κι εσύ επειδή υποστηρίζεις το Ισραήλ, λυπάμαι αλλά θα σου ζητήσω να μην παίξεις” και τα λοιπά Το έχω ξαναδεί το έργο οπότε του είπα μόνο “δεν πειράζει, να τους χαίρεσαι”. Δε μπορώ να πιστέψω ότι όλοι τους είναι της ίδιας άποψης περί μη συμμετοχής μου αλλά εδώ είναι το ζουμί : η ανεκτικότητα προς το κακό είναι κακό. Εγώ πάντως με όλους παίζω κι αν δε μου αρέσει κάτι απλά δεν ανακατεύομαι – σίγουρα όμως δεν εκβίασα ποτέ μου να μην είναι κάποιος δίπλα μου επειδή ψηφίζει, πιστεύει ή στηρίζει κάτι με το οποίο διαφωνώ αρκεί η συναυλία να μην είναι καπελωμένη ή στρατευμένη. Η συναυλία αυτή δεν αφορούσε ούτε τον πόλεμο, ούτε το Ισραήλ».

Διαβάστε ακόμη: