Ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», αναφέρθηκε στη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, λέγοντας ότι «είναι πολιτικά unfair πέντε μέρες πριν πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντηση που υποτίθεται πανε για να κάνουν ένα βήμα να ενισχυθούν τα μέσα εμπιστοσύνης μεταξύ μας, κάνει αυτή την κίνηση».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργό με τον Τούρκο πρόεδρο, ο κ. Κακλαμάνης είπε χαρακτηριστικά: «Η επίσκεψη ορθώς δεν αναβάλλεται όμως δεν είναι μόνο το θέμα της Ιεράς Μονής που έγινε τζαμί, αυτό είχε αποφασιστεί από το 2019 αλλά θεωρώ ότι είναι πολίτικά unfair πέντε μέρες πριν πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντηση που υποτίθεται πανε για να κάνουν ένα βήμα να ενισχυθούν τα μέσα εμπιστοσύνης μεταξύ μας, κάνει αυτή την κίνηση. Λίγες μέρες πριν, την Μεγαλοβδομάδα, είχανε προηγηθεί ειδήσεις από την Τουρκία ότι θα αλλάξουν τα σχολικά βιβλία και θα βάλουν μέσα κεφάλαιο για την «γαλάζια πατρίδα» και ευτυχώς λόγω της σθεναράς αντίστασης και του υπουργείου Εξωτερικών και του Αμύνης σταμάτησαν να μιλούν και να λένε ότι πρέπει να τους πάρουμε άδεια για να κάνουμε τα θαλάσσια πάρκα στα νησιά των Κυκλάδων. Εγώ είμαι υπέρ του να πάει ο πρωθυπουργός και ορθώς πηγαίνει και χάρηκα που άκουσα ότι θα βάλει το θέμα της Ιεράς Μονής της Χώρας στη συζήτηση και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να μπούνε και τα άλλα δύο θέματα».

Σχετικά με την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, στην Αθήνα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Όχι δεν θεωρώ ότι έπρεπε να επιτραπεί στον κ. Ράμα να έρθει να κάνει προεκλογική ομιλία. Έπρεπε να του πούμε Όχι».

Όσον αφορά την εκτίμηση για το ποσοστό της ΝΔ στις ευρωεκλογές, ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε: «Το πρόβλημα είναι να πάει ένας κόσμος που στηρίζει παραδοσιακά τη ΝΔ στην κάλπη. Αν πάει στην κάλπη οι περισσότεροι από αυτούς θα ψηφίσουν το κόμμα στο οποίο παραδοσιακά ανήκουν. Το όριο που έβαλε ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι δύσκολο να πιαστεί αλλά δεν είναι ανέφικτο».

Διαβάστε ακόμη: