Η Νίκι Μινάζ απέκλεισε τον Κάνιε Γουέστ αφού ζήτησε άδεια να κυκλοφορήσει το τραγούδι τους με τίτλο «New Body» στο επερχόμενο άλμπουμ του.

Ο 46χρονος ράπερ ανέβασε στο Twitter την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου ένα screenshot ενός μηνύματος που είχε στείλει στη Μινάζ ζητώντας της την άδεια για να κυκλοφορήσει το τραγούδι.

Η ράπερ έκανε ένα Instagram Live στο οποίο απάντησε για το εν λόγω θέμα. «Χάθηκε η ευκαρία» ανέφερε. «ΕΝΤΆΞΕΙ; Χωρίς καμία ασέβεια με οποιονδήποτε τρόπο».

Η διάσημη ράπερ σημείωσε ότι «μόλις κυκλοφόρησε ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ» την περασμένη εβδομάδα, το «Pink Friday 2», οπότε δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να κυκλοφορήσει και το «New Body», το οποίο διέρρευσε στο διαδίκτυο το 2019.

«Γιατί να βγάλω ένα τραγούδι που έχει κυκλοφορήσει εδώ και τρία χρόνια; Ελάτε τώρα, παιδιά», είπε στους ακολούθους της.

Ο Γουέστ, η Μινάζ και ο Ty Dolla $ign ηχογράφησαν για πρώτη φορά το «New Body» το 2018 για το άλμπουμ «Yandhi» του ράπερ, το οποίο τελικά απέσυρε. Οι στίχοι του εξυμνούν την πλαστική χειρουργική και φημολογείται ότι ήταν εμπνευσμένοι από την τότε σύζυγο του ράπερ, Κιμ Καρντάσιαν, η οποία βοήθησε να συντονιστεί η συμμετοχή της Μινάζ στο κομμάτι, όπως φάνηκε σε ένα επεισόδιο του «Keeping Up With the Kardashians».

Το 2019, ο Γουέστ ισχυρίστηκε ότι επεξεργαζόταν το τραγούδι για το gospel άλμπουμ του, «Jesus Is King», αλλά η Μινάζ δήλωσε τότε ότι είχε ήδη γράψει «τρεις διαφορετικές στροφές» για αυτό και ότι δεν ήταν πια στην ίδια γραμμή με τον συνεργάτη της.

Ως αποτέλεσμα, ο Γουέστ για άλλη μια φορά εγκατέλειψε το κομμάτι λόγω των δημιουργικών διαφορών μεταξύ του ίδιου και της ράπερ.

Ωστόσο, αφού οι στροφές της Μινάζ διέρρευσαν και έγιναν viral στο TikTok το 2020, ζήτησε από τον Γουέστ να επανεξετάσει την κυκλοφορία του.

«Το κοινό λάτρεψε το “New Body”», εξήγησε στο Hot 106. «”New Body” είναι το hit τραγούδι που δεν κυκλοφόρησε ποτέ…. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι το hit που ξέφυγε».

Ο Γουέστ δεν απάντησε δημόσια εκείνη τη στιγμή, αλλά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αποκάλυψε το σχέδιό του να συμπεριλάβει το κομμάτι στο επικείμενο κοινό άλμπουμ του ίδιου και του Ty Dolla $ign με τίτλο, «Vultures».

Κατά τη διάρκεια ενός πάρτι ακρόασης στο Μαϊάμι τη Δευτέρα, ο μουσικός έπαιξε αυτό που ακούστηκε σαν την έκδοση του 2018 του τραγουδιού – συμπεριλαμβανομένου των στίχων της Μινάζ – σε ένα κοινό από θαυμαστές και διασημότητες. Ο Γουέστ δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την ημερομηνία κυκλοφορίας του «Vultures».