Εκτός Χρηματιστηρίου Αθηνών, 31 χρόνια μετά την είσοδό της σε αυτή, οδεύει η αλλαντοβιομηχανία «ΝΙΚΑΣ», εξέλιξη εν πολλοίς αναμενόμενη μετά την απόκτηση στις αρχές του έτους του 95,05% της εταιρείας από τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Χθες το βράδυ ανακοινώθηκε η υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του υπόλοιπου 4,95% από την εταιρεία «CRYRED INVESTMENTS LIMITED» (συμφερόντων Σπ. Θεοδωρόπουλου στον οποίο έχει περιέλθει το 95,05% της «ΝΙΚΑΣ») καθώς και η απόφαση για διαγραφή της μετοχής από το ταμπλό του ΧΑ μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσφερόμενο τίμημα για την απόκτηση των μετοχών ορίστηκε σε 1,24 ευρώ ανά μετοχή, υψηλότερο κατά 42,5% από το τίμημα που προσδιορίζεται στην Έκθεση Αποτίμησης την οποία έκανε η Grant Thornton και ανέρχεται σε 0,87 ευρώ ανά μετοχή. Η είσοδος της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας στο ΧΑ είχε γίνει στις 22 Απριλίου 1991 με την ονομαστική αξία της μετοχής να ανέρχεται σε 200 δραχμές.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1970 από τον Παναγιώτη Νίκα και από την πρώτη στιγμή καινοτόμησε. Ήταν η πρώτη εταιρεία που το 1972 παρασκεύασε παριζάκι και η πρώτη που δημιούργησε αλλαντικά σε τετράγωνο σχήμα για την παρασκευή τοστ. Το 1991 έγινε η εισαγωγή της στο ΧΑ και η κατασκευή του εργοστασίου στον Άγιο Στέφανο, εκεί που βρίσκεται και σήμερα. 

Η «Νίκας» διαθέτει και θυγατρικές στα Σκόπια, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο, οι οποίες ωστόσο ακόμη δεν έχουν δραστηριότητα.

Ο Νίκας, το εργοστάσιο και η ζημία των τραπεζών!