Μια παράξενη τάση ξεκίνησε η καλλιτέχνιδα και μοντέλο Charlie Ann Max το 2020. Άρχισε να γίνεται γνωστή από στόμα σε στόμα και πρόσφατα παρουσιάστηκε από τους New York Times.

Η δημιουργός οργανώνει ιδιωτικά πάρτι όπου δεν επιτρέπονται τα ρούχα. Που συνδυάζουν vegan διατροφή και γυμνισμό. Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος υποβάλλουν μια αίτηση, την οποία πρέπει να εγκρίνει η διοργανώτρια, και να καταβάλουν 88 δολάρια, σύμφωνα με το νέο αφιέρωμα της αμερικανικής εφημερίδας.

Τα πάρτι της Charlie Ann Max, σύμφωνα με τη δική της περιγραφή, είναι ένας «χώρος απελευθέρωσης που τιμά τον πιο αυθεντικό εαυτό μας μέσα από μια μαγειρική βασισμένη σε φυτικές τροφές, την τέχνη, το γυμνισμό και την αγάπη για τον εαυτό μας». Με άλλα λόγια, όπως σχολιάζουν λακωνικά οι New York Times, «είναι ένα γυμνό vegan δείπνο με ένα τσούρμο αγνώστους».\

Τον πρώτο καιρό η είσοδος επιτρεπόταν μόνο με προσκλήσεις, σταδιακά όμως διευρύνθηκε. Κάθε πάρτι γινόταν sold out και σύντομα η Max άρχισε να δέχεται προτάσεις από όλο τον κόσμο. Κάθε ένας έρχεται εκεί για διαφορετικούς λόγους, όπως εξηγεί. Κάποιοι θέλουν να εξοικειωθούν περισσότερο με το σώμα τους, άλλοι να κάνουν νέους φίλους, χωρίς αναστολές. Η αισθητική που επιδιώκει να δημιουργήσει η ίδια παραπέμπει σε αναγεννησιακούς πίνακες γιατί της φαίνεται «πολύ ρομαντική».

A scene of a group of naked women sitting on benches covered with linen around a dinner table

 

Τα πάρτι της ονομάζονται Füde Experience και κάθε ένα έχει διαφορετική θεματική – για παράδειγμα, αυτό που διοργανώθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη ονομαζόταν «Αγκαλιάστε τον εσωτερικό ρυθμό σας: Συνδεθείτε με την έμμηνο ρύση σας». Μετά από μία ώρα διαλογισμού και αναπνοών, οι γυναίκες που συμμετείχαν μαζεύτηκαν γύρω από ένα τραπέζι, διακοσμημένο με μετάξι, αποξηραμένα λουλούδια και ποτήρια νερού σε σχήμα γλουτών, και μίλησαν για την περίοδό τους.

Διαβάστε περισσότερα