Το «μυστικό όπλο» του Ντόναλντ Τραμπ για να βρει χρηματοδότες αλλά και να πείσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους ότι θα πρέπει να τον στηρίξουν στις εκλογές του Νοεμβρίου, βρίσκεται δίπλα του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Post, ο κρυφός άσος στο μανίκι του τέως προέδρου των ΗΠΑ για να γεμίσει τον κουμπαρά του, ενόψει της κάλπης, είναι η τρίτη σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ.
Η μητέρα του Μπάρον Τραμπ δεν έχει εξαφανιστεί. Αντιθέτως συμμετέχει με τον σύζυγό της σε διάφορες εκδηλώσεις για την συγκέντρωση χρημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στην προεκλογική του εκστρατεία.

«Πιο ήπια και μετριοπαθής φυσιογνωμία» η Μελάνια Τραμπ

Η Μελάνια, ως πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ, είναι «πιο ήπια και μετριοπαθής φυσιογνωμία», κατά συνέπεια μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, όπως ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα The New York Post.

O Nτόναλντ Τραμπ σκοπεύει να έχει στο προσκήνιο τη σύζυγό του, Μελάνια, ως αντίβαρο στο θρασύτατο στυλ του, σχολιάζει το αμερικανικό δημοσίευμα. «Το στρατόπεδο του Τραμπ αναγνωρίζει ότι η Μελάνια είναι το μυστικό τους όπλο», είπε μια πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας κοντά στην προεκλογική εκστρατεία.
«Η έκκλησή της να στηρίξουν τον σύζυγό της για την επανεκλογή του πιστεύουν ότι θα έχει απήχηση στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, ειδικά τώρα που έχουν εξασφαλίσει το χρίσμα στις προκριματικές εκλογές».

Για την αμερικανική εφημερίδα, «στους Αμερικανούς πολίτες αρέσει πολύ η Μελάνια, είναι ένα φιλικό πρόσωπο κι αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την εκστρατεία και τη συγκέντρωση κεφαλαίων».

Κομβικός ο ρόλος και του στενού συμβούλου του Τραμπ

Ένα άλλος στενός σύμβουλος του Τραμπ, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρένελ, θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει σημαντικά τη Μελάνια στο έργο της.

Ο Γκρένελ ήταν ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος στο υπουργικό συμβούλιο του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Πρόσφατα η εφημερίδα Washington Post είχε γράψει ότι ο Ρίτσαρντ Γκρένελ θα μπορούσε κάλλιστα να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών σε περίπτωση που επανεκλεγεί ο Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Γκρένελ θα λειτουργήσει επίσης, ως μαγνήτης στα μέλη της διεμφυλικής κοινότητας LOATKI+ και πιθανότατα να πείσει ορισμένους να ενισχύσουν οικονομικά την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Η Μελάνια, όπως αναφέρει η New York Post, οργανώνει έναν έρανο στο Mar a Lago της Φλόριντα στις 20 Απριλίου, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων από τους Ρεπουμπλικάνους της Log Cabin, μια ομάδας που επικεντρώνεται στην προσέγγιση των μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.