Νευρική κρίση προκαλεί στην Κουμουνδούρου το ηχητικό ντοκουμέντο, που αποκαλύπτει την απόπειρα εκβιασμού του Ανδρέα Βγενόπουλου από τον παρακρατικό και παραδικαστικό μηχανισμό, που είχε στήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη δημοσιοποίηση των νέων συγκλονιστικών στοιχείων, ανασύρεται ο φάκελος από το αρχείο της εισαγγελίας για να διενεργηθεί νέα δικαστική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα θα περάσουν από τα ανακριτικά γραφεία όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Δεν αποκλείεται μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα να ανοίξουν τα στόματα και άλλων επιχειρηματιών, οι οποίοι έπεσαν θύματα ενός αδίστακτου παρακράτους που έστηνε δικογραφίες για να μπορεί στη συνέχεια να εκβιάζει.

Η εξέλιξη αυτή έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί απολογούμενος για μια συμμορία που δρούσε με την ανοχή αλλά και τη συνδρομή ισχυρών κύκλων της τότε κυβέρνησης.

Το γεγονός ότι σε ανύποπτο χρόνο ο Σταύρος Κοντονής είχε μιλήσει για τον ρόλο κορυφαίων παραγόντων του υπουργείου Δικαιοσύνης δείχνει τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε μετά την αποκάλυψη του ηχητικού ντοκουμέντου, μιλώντας για επιμονή της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου να παραμείνει στη θέση της.

Ο ίδιος όμως αρνήθηκε να αλλάξει τα όρια συνταξιοδότησης.

Οι εισαγγελικές αρχές αναγκαστικά θα κάνουν συσχετισμούς του εκβιασμού που δέχτηκε ο Βγενόπουλος με άλλες υποθέσεις, όπως η σκευωρία που στήθηκε σε βάρος 10 κορυφαίων στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και δύο πρώην πρωθυπουργών με τη NOVARTIS.

Ενδέχεται επίσης να διερευνηθεί ο ρόλος κάποιων δικηγορικών γραφείων που συνδέονταν με το παρακρατικό σύστημα της τότε κυβέρνησης.

Οι εξελίξεις αυτές πνίγουν στην μπόχα και τη δυσωδία την Κουμουνδούρου, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον Αλέξη Τσίπρα.