Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στους δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή να παραμένουν στο προσκήνιο. Η απεργία στα λιμάνια των ΗΠΑ φέρνει, πάντως, πρόσθετη νευρικότητα στην επενδυτική κοινότητα. Από την άλλη πλευρά, μία νέα έρευνα από το μέτωπο της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα μετρίασε τις ανησυχίες για ραγδαία επιβράδυνση στην αγορά εργασίας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones επανήλθε σε θετικό έδαφος με μικρή αύξηση 0,15% και διαπραγματεύεται στις 42.224 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,08% στις 5.712 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 0,24% φτάνοντας τις 17.953 μονάδες. 

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου της Wall Street, παρέμεινε μεν ψηλά, αλλά υποχώρησε κάτω από τις 19 μονάδες, αναδεικνύοντας την αυξημένη νευρικότητα των επενδυτών.

Σε επίπεδο μετοχώνη Nike δέχεται ισχυρές πιέσεις χάνοντας κοντά στο 6%, καθώς ανακάλεσε το ετήσιο guidance ενόψει της αλλαγής του CEO της. Οι τεχνολογικές μετοχές «ταλαιπωρούνται» για δεύτερη ημέρα, με την Tesla να χάνει πάνω από 5%, καθώς τα στοιχεία που ανακοίνωσε για τις παραδόσεις τριμήνου διαμορφώθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των αναμενόμενων. 

Αντίθετα, οι ενεργειακές μετοχές αντιστέκονται εκ νέου στις πτωτικές τάσεις ακουλουθώντας τη συνεχιζόμενη ανοδική τροχιά των διεθνών πετρελαϊκών τιμών. Μάλιστα, το Energy Select Sector SPDR Fund (XLE) διαγράφει την τέταρτη διαδοχική κερδοφόρα ημέρα του.

Η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ προέρχεται από το μουδιασμένο ξεκίνημα του τελευταίου τριμήνου του 2024, καθώς ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους εδώ και σχεδόν ένα μήνα, στον απόηχο της εκτόξευσης των ιρανικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για τις επιθέσεις του Τελ Αβίβ στο Λίβανο.

Διαβάστε ακόμη: