Ηχογραφήσεις Νίλσεν ονομάζεται το νέο ντοκιμαντέρ που κάνει πρεμιέρα στις 18 Αυγούστου και έχει κάνει τον κόσμο να «κολλήσει».

Είναι βλέπετε καταγραφή μιας πραγματικής ιστορίας, μια διερεύνηση της ψυχοσύνθεσης του serial killer Ντένις Νίλσεν, ο οποίος ομολόγησε τον φόνο 15 παιδιών και νεαρών αντρών στα 70s και τα 80ς

Οι Αναμνήσεις ενός Δολοφόνου: Ηχογραφήσεις Νίλσεν ονομάζεται το νέο ντοκιμαντέρ που κάνει πρεμιέρα στις 18 Αυγούστου και έχει κάνει τον κόσμο να «κολλήσει».

 

15 φόνοι

Είναι βλέπετε καταγραφή μιας πραγματικής ιστορίας, μια διερεύνηση της ψυχοσύνθεσης του serial killer Ντένις Νίλσεν, ο οποίος ομολόγησε τον φόνο 15 παιδιών και νεαρών αντρών στα 70s και τα 80s…

Οι Αναμνήσεις ενός Δολοφόνου: Τι πρέπει να ξέρεις για τον νέο serial killer που μας φέρνει το Netflix

Το Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes, όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος, επικεντρώνεται στον σκοτσέζο κατά συρροή δολοφόνο που πιάστηκε το 1983 και ομολόγησε με καμάρι τον φόνο 15 ανθρώπων. Μόλις τα 8 από τα θύματά του κατάφεραν μάλιστα να αναγνωριστούν.

Γεννημένος το 1945 σε κωμόπολη της Σκοτίας, ο Νίλσεν κατατάγηκε έφηβος ακόμα στον βρετανικό στρατό και υπηρέτησε ως μάγειρας. Εγκατέλειψε τη στρατιωτική καριέρα το 1972, έπειτα από 11 χρόνια, και εργάστηκε κατόπιν ως σεκιουριτάς και δημόσιος υπάλληλος τελικά.

Το εγκληματικό του ταξίδι κράτησε 5 χρόνια. Ξεκίνησε το 1978 και ως το 1983 τον είχαν πιάσει, προλαβαίνοντας ωστόσο να σκοτώσει 15 αγόρια και νεαρούς άντρες. Τους οποίους δελέαζε ως το σπίτι του και τους στραγγάλιζε, κρύβοντας κατόπιν τα πτώματα κάτω από το ξύλινο πάτωμα.

Ισόβια

Τον πρόδωσαν ωστόσο τα ανθρώπινα απομεινάρια που ανακαλύφθηκαν στην αποχέτευση του σπιτιού του στις 9 Φεβρουαρίου 1983. Ο ίδιος ομολόγησε σχεδόν αμέσως τα εγκλήματά του και καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά για 6 φόνους τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Ο Νίλσεν πέθανε στη φυλακή το 2018, σε ηλικία 72 ετών. Το 84 λεπτών ντοκιμαντέρ αναλύει τα πάντα, ακόμα και τις κάκιστες οικονομικές συνθήκες της Αγγλίας στα 80s, όπου η εκτεταμένη ανεργία έφερνε μαζικά νεαρούς άντρες στο Λονδίνο, αφήνοντάς τους ευάλωτους σε όποιον ήθελε να τους εκμεταλλευτεί.

«Ο κατά συρροή δολοφόνος Ντένις Νίλσεν αφηγείται τη ζωή και τα φρικιαστικά εγκλήματά του μέσα από μια σειρά ανατριχιαστικών ηχογραφήσεων από το κελί του στις φυλακές», μας λέει το Netflix για τις περισσότερες από 250 ώρες ηχογραφημένου υλικού.