Σε νέο κύκλο περιοδειών  στην ελληνική περιφέρεια θα επιδοθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Βασικός στόχος του αναφορικά με τον νέο κύκλο περιοδειών που έχει ξεκινήσει μετά το Πάσχα είναι- όπως είπε στο radar στέλεχος του μεγάρου Μαξίμου – «να σταλεί το  μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο 

Ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία των δημόσιων παρουσιών, που παραπέμπουν στην υποσχεσιολογία και στα μικροκομματικά παιχνίδια του παρελθόντος . Μόνο ώριμα έργα  έτοιμα για υλοποίηση η έργα υποδομών που έχουν ξεκινήσει ήδη θα βρίσκονται στην ατζέντα των εμφανίσεων του. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφτηκε και  την Κρήτη για  την παρουσίαση της τελικής μορφής του ΒΟΑΚ .αλλά  την Αστυπάλαια. Επισκέψεις που  συνδυάστηκαν με τη δρομολόγηση κομβικών αναπτυξιακών έργων, με μεγάλη σημασία όχι μόνο για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Το ίδιο θετικό αποτέλεσμα  είχε και η παρουσία του  στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης της Fraport Greece, αλλά και στην Κόρινθο, για τα έργα που πραγματοποιούνται στη διώρυγα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στο radar στενός συνεργάτης του « δεν αρέσκεται σε  παραδοσιακού τύπου περιοδείες, αλλά  συνδυάζει τις επαφές που πραγματοποιεί με τους κατά τόπους κοινωνικούς φορείς είτε με την εξαγγελία είτε με την πρόοδο αναπτυξιακών παρεμβάσεων ή έργων υποδομής χωρίς βεβαίως να αποκόπτεται από την τοπικές κοινωνίες επιδιώκοντας την απλή ανθρωπινή επαφή.  Πηγαίνει εκεί όπου υπάρχει ανάγκη μετά από μια δύσκολη στιγμή, χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος,» Αυτό έπραξε επισκεπτόμενος την Σάμο και  την Καρδίτσα, σε αντίθεση μάλιστα με ό,τι έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός. Η Σάμος πάντως είναι στο πρόγραμμα επισκέψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη Αφορμή η  ολοκλήρωση της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί και τη μεταφορά των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν στον χώρο.Η ημερομηνία   θα εξαρτηθεί από  το χρονοδιάγραμμα του αρμόδιου υπουργείου. Οι  εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη  Ιουνίου.
Παράλληλα, οι συνεργάτες του  σχεδιάζουν άλλη μία εξόρμηση στη συμπρωτεύουσα για  τα εγκαίνια της νέας μορφής του αεροδρομίου «Μακεδονία» μετά την ολοκλήρωση  των βελτιωτικών παρεμβάσεων από τη Fraport. Στην κορυφή των προτεραιοτήτων του είναι  η παρουσία του στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου η διαδικασία της απολιγνιτοποίησης έχει προκαλέσει εδώ και καιρό έντονη ανησυχία σε  κοινωνικές  ομάδες που επηρεάζονται άμεσα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα κονδύλια στήριξης που ήδη έχουν θεσμοθετηθεί από τις Βρυξέλλες και την κυβέρνηση, ενώ θα ανακοινώσει περαιτέρω αντίστοιχες ενέργειες.
Στην ατζέντα της επίσκεψης  ,θα περιλαμβάνεται ο Νομός Κοζάνης, που επλήγη σημαντικά από τον εφιάλτη του κορονοϊού, και μάλιστα από την περίοδο του πρώτου κύματος. Η παρουσία του επιθυμεί να  σηματοδοτεί μόνο θετικές εξελίξεις για τους πολίτες..  Όπως εξάλλου έχει καταστεί σαφές, στο πλαίσιο των δημόσιων παρουσιών του στην ελληνική επαρχία, ο πρωθυπουργός αποφεύγει  συνειδητά να απαντήσει στην αντιπολιτευτική ατζέντα και τη διχαστική ρητορική που προβάλλει ο Σύριζα επιμένοντας μόνο στην εκπομπή θετικών μηνυμάτων.