Την Τετάρτη 18/10/2023 άρχισαν οι αιτήσεις για το Voucher της ΔΥΠΑ για 30.000 ανέργους για την Δωρεάν Κατάρτιση και Πιστοποίηση σε κορυφαία αντικείμενα πάνω στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Για να κάνετε αίτηση για την εγγραφή σας στο Μητρώο Ωφελούμενων του Voucher Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α., θα χρειαστεί να έχετε τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας/Διαβατηρίου σε ισχύ (ταυτοποίηση).

2. Αντίγραφο απολυτηρίου, τουλάχιστον Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Γυμνασίου) ή ανώτερου τίτλου σπουδών (για όσους για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι το 1980 γίνεται αποδεκτό το απολυτήριο δημοτικού σχολείου).

Στην περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στο εξωτερικό χρειάζεται να επισυνάψετε επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

3. Υπεύθυνη Δήλωση (ΠΡΟΣ: Δ.ΥΠ.Α.) μέσω gov.gr, στην οποία θα δηλώνετε ότι:

α. Δεν παρακολουθώ ή/και δεν έχω παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Next GenerationEU, της δράσης 16913 «SUB 2: Οριζόντια Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations).

β. Δεν έχω παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία δύο (2) έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης.

(Προαιρετικά) Πρόσθετα δικαιολογητικά (π.χ. πτυχίο γνώσης αγγλικής γλώσσας) που τυχόν απαιτεί το πρόγραμμα που θα επιλέξετε να παρακολουθήσετε.

Διαβάστε ακόμη: