O καύσωνας έφερε το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross, που αποτελεί τη μικρομεσαία πρόταση της γαλλικής εταιρίας στα crossover.

To αυτοκίνητο φέρει επανασχεδιασμένη «μούρη», με μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, διαφορετικούς προβολείς, Led στον βασικό εξοπλισμό, και νέας σχεδίασης ζάντες 16 και 17 ιντσών, ενώ στην παλέτα των εξωτερικών χρωμάτων τα τρία είναι καινούργια.

Φυσικά είναι διαθέσιμο με διαφορετικό χρωματικό τόνο οροφής. Στο πίσω μέρος δεν παρατηρούνται σχεδιαστικές επεμβάσεις.

Οι διαστάσεις στη γλώσσα των αριθμών είναι σε μήκος Χ πλάτος Χ ύψος 4.160 χλστ. Χ 1.760 χλστ. Χ 1.640 χλστ. με μεταξόνιο 2.600 εκ. και χώρου αποσκευών από 410 λίτρα 520 καθώς τα πίσω καθίσματα είναι συρόμενα κατά 150 χλστ. ώστε ο ιδιοκτήτης να προσαρμόζει τους χώρους αναλόγως τις ανάγκες του.

Το νέο μοντέλο διατηρεί τις μεγάλες επιφάνειες των κρυστάλλων προσφέροντας πολύ καλή περιμετρική ορατότητα με νέα οθόνη 9 ιντσών και Headup Displayμπροστά από τα μάτια του οδηγού και επαγωγική φόρτιση smartphone.

Νέα είναι τα καθίσματα τεχνολογίας Advance Comfort, στάνταρ στις πιο πλούσιες εκδόσεις.

Το νέο C3 Aircross προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, 3κύλινδρους στα 1.200 κ.εκ. με 110 και 130 ίππους, με μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια, καθώς και με diesel για μακρινά –οικονομικά–ταξίδια με μοτέρ 1.5 λίτρων με 110 και 120 ίππους, ενώ για να φτάσετε σε απομακρυσμένες παραλίες ή στα μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον των δασών το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με το Grip Control που «δουλεύει» σαν διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στους μπροστινούς –κινητήριους–τροχούς.

Οι τιμές για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις αρχίζουν από τα 17.750 ευρώ και για τις πετρελαιοκίνητες από τα 19.600 ευρώ.