Σε διαπραγματεύσεις για την πώληση ενός μέρους των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων στην Bank of America (BofA) βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, η οποία φιλοδοξεί να βάλει στο ταμείο της το ποσό των 600 εκατ. ευρώ.

Το ιστορικό σωματείο από τη Βαρκελώνη, παρότι μέχρι στιγμής βρισκόταν σε επαφές με το CVC Capital για το 8% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τώρα φαίνεται ότι εστιάζει στην εναλλακτική της BofA, εγκαταλείποντας τις διαπραγματεύσεις με το CVC.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, επί τάπητος βρίσκεται το 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, δηλαδή το ¼. Η ψηφοφορία των μελών του συλλόγου επί του θέματος έχει οριστεί για τις 16 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, η Goldman Sachs είναι σε συζητήσεις με τη διοίκηση της ομάδας για την επέκταση της χρηματοδοτικής στήριξης, η οποία μέχρι στιγμής ανέρχεται σε 525 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε, ο ισπανικός σύλλογος καταβάλλει εδώ και μήνες μια προσπάθεια τόνωσης των εσόδων, ώστε να κλείσουν οι πολλαπλές οικονομικές «τρύπες» της πανδημικής περιόδου.

Μόλις τον Μάρτιο, Μπαρτσελόνα και Spotify συμφώνησαν σ΄ ένα χρυσοφόρο εμπορικό και χορηγικό deal, αξίας 310 εκατ. ευρώ, με το logo της εταιρείας streaming να μπαίνει στις φανέλες τόσο της ανδρικής όσο και της γυναικείας ομάδας για τις επόμενες τέσσερις σεζόν.