Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να βάζουν στο μικροσκόπιο τις κινήσεις ενός γνωστού βιομηχάνου, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του είχε αντισυστημική συμπεριφορά παρά το γεγονός ότι διαθέτει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και είναι προβεβλημένος παράγοντας.

Αυτό που ανησυχεί το Μαξίμου είναι οι κινήσεις του εν λόγω επιχειρηματία για τη δημιουργία ενός κόμματος που φιλοδοξεί να συσπειρώσει τη λεγόμενη γκρίζα ζώνη όπως την καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Όπως αντιλαμβάνεστε πιστεύει ότι μπορεί να εκφράσει ένα κρίσιμο ποσοστό που είναι απογοητευμένο από τα συστημικά κόμματα, τους αρνητές των εμβολίων, αλλά και ευρύτερες πατριωτικές δυνάμεις.

Ο ίδιος φροντίζει να έχει καθημερινή παρουσία στα social media, ενώ το τελευταίο διάστημα επιδίδεται και σε δωρεές προκειμένου να ενισχύσει το προφίλ του.

Διαθέτει επιρροές σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, ενώ παράλληλα μπορεί να έχει πρόσβαση σε πολλά συστημικά μέσα ενημέρωσης, με δεδομένο ότι κάθε χρόνο η επιχείρησή του κάνει μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες.

Το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου κόμματος από τον εν λόγω επιχειρηματία είναι αυτό που φοβίζει το Μαξίμου, γιατί μπορεί να λειτουργήσει συσπειρωτικά σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες.

Ένα τέτοιο εγχείρημα μπορεί να συγκεντρώσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό του εκλογικού σώματος με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη, όταν οι εκλογές θα διενεργηθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.