Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός Μπαρτ Γιάνγκ, ο οποίος έγινε γνωστός για τον ρόλο του «Πόλι Πενίνο» στο πλευρό του «Ρόκι Μπαλμπόα».

Ο Μπαρτ Γιανγκ απεβίωσε στις 8 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες, όπως δήλωσε την Τετάρτη η κόρη του ηθοποιού, Αν Μορέα Σταϊνγκίσερ, στους New York Times. Δεν ανέφερε την αιτία θανάτου του.

Η πρώτη του εμφάνισή στο πλευρό του Σιλβέστερ Σταλόνε έγινε το 1976, όταν ο Γιανγκ υποδύθηκε τον αλκοολικό κρεοπώλη και φίλο του «Ρόκι». Ο Σταλόνε «αποχαιρέτησε» τον πρώην συμπρωταγωνιστή του, χαρακτηρίζοντάς τον «αγαπημένο φίλο». «Ήσουν ένας απίστευτος άντρας και καλλιτέχνης, θα λείψεις πολύ σε μένα και στον κόσμο», έγραψε στο Instagram.

Χάρη στην ερμηνεία του στο «Rocky» ο Γιανγκ κέρδισε μια υποψηφιότητα για το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου. Ήταν μία από τις δέκα συνολικά υποψηφιότητες που απέσπασε η πρώτη ταινία «Rocky», που τελικά κέρδισε τρία βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης ταινίας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone)

Ο Γιανγκ υποδύθηκε τον «Πόλι» και στα έξι σίκουελ του Rocky. Επίσης μεταξύ άλλων συμμετείχε στις ταινίες «Chinatown», «Οι ατσίδες της Νέας Υόρκης» και «Κάποτε στην Αμερική». Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Γιανγκ ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και έργα του φιλοξενήθηκαν σε γκαλερί σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: