Ο φαντάρος, Μανόλης Τσικνάκης, βρέθηκε νεκρός κάτω από περίεργες συνθήκες στο φυλάκιο της νήσου Ρω στις 27 Ιουνίου του 2018 ενώ υπηρετούσε τη θητεία του.

Όπως είχε ανακοινωθεί από το Γενικό Επιτελείου Στρατού, οπλίτης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με το ατομικό του όπλο, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη Ρω.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», ο άτυχος φαντάρος, αν και ήταν αριστερόχειρας, βλήθηκε από τη δεξιά πλευρά της κεφαλής. Ο θάνατός του από πυροβόλο όπλο G3Α3 αποδόθηκε σε αυτοκτονία, κάτι που δεν πίστεψε ποτέ η οικογένεια του, η οποία διόρισε τεχνικούς συμβούλους για να μάθει την αλήθεια.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα στοιχεία «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια. «Όταν έφτασα πάνω είδα τον υπολοχαγό να κάνει ΚΑΡΠΑ στον Μανώλη. Βρέθηκα πάνω από το πτώμα του που ήταν με το κεφάλι γυρισμένο προς τα αριστερά και το τραύμα εισόδου από τα δεξιά. Τα μάτια του ήταν γκρι. Όταν άκουσα ότι είχε διαπεράσει σφαίρα το κεφάλι του δεν το πίστευα. Δεν γίνεται να μην ακούστηκε πυροβολισμός από G3A3. Εδώ ακούμε τα περπατήματα από τα ποντίκια. Ο θάνατος ήταν προ πολλού» ανέφερε συφάνταρος του Μανόλη.

Η δικηγόρος της οικογένειας ζητά να ανασυρθεί η υπόθεση από το αρχείο και να αξιολογηθούν τα νέα στοιχεία.

Διαβάστε ακόμη: