Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε σε χτύπημα στη Βηρυτό.

Το ισραηλινό ειδησεογραφικό κανάλι 12 μεταδίδει ότι η εκτίμηση στο Ισραήλ είναι ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε στο αποψινό χτύπημα των IDF στο υπόγειο αρχηγείο της τρομοκρατικής ομάδας στη Βηρυτό.

Ο τίτλος στην οθόνη του λέει: «Η εκτίμηση στο Ισραήλ: Ο Νασράλα εξουδετερώθηκε». Ένας δεύτερος μεγάλος ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός, το Κανάλι 13, είναι ελαφρώς πιο επιφυλακτικός, δηλώνοντας: «Συγκρατημένη αισιοδοξία στο Ισραήλ: Το χτύπημα στον Νασράλα πέτυχε».

«Καμία αλήθεια» στις δηλώσεις, λέει η Χεζμπολάχ, ενώ συνεχίζεται το θρίλερ με τον Νασράλα
Νωρίτερα, το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε καμία δήλωση» σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού. Δεν διευκρίνισε σε ποιες δηλώσεις αναφερόταν.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει προβεί σε καμία άλλη δήλωση σχετικά με τα ισραηλινά πλήγματα, ανέφερε το Reuters.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η Jerusalem Post έγραψε ότι ο Νασράλα σκοτώθηκε στο χτύπημα, αλλά έχει έκτοτε αλλάξει τις πληροφορίες που μεταδίδει, γράφοντας ότι η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Δύο νεκροί και 76 τραυματίες από την επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό, λέει το λιβανέζικο υπ. Υγείας

Η επίθεση του Ισραήλ σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και, όπως δήλωσε ο στρατός του Ισραήλ, στόχευε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου, δύο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 76 έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό.

Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο σχετικά με την τύχη του Νασράλα, λιβανέζικες πηγές αναφέρουν ότι ο Χασίμ Σάφι αλ-Ντιν, ο επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ, που θεωρείτο το «νούμερο 2» στην οργάνωση, σκοτώθηκε στα χτυπήματα.

Πηγές έχουν δηλώσει στο Reuters και το AFP, μεταξύ άλλων ΜΜΕ, πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος ήταν ο στόχος της αεροπορικής επιδρομής του Ισραήλ στη Βηρυτό, είναι ζωντανός και σε καλή κατάσταση.

Το Ισραήλ αναμένει αντίποινα από τη Χεζμπολάχ, μετά το χτύπημα με στόχο τον Χασάν Νασράλα
Παράλληλα, Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο NBC News ότι το Ισραήλ αναμένει ότι η Χεζμπολάχ θα επιχειρήσει να εξαπολύσει μια «σημαντική επίθεση αντιποίνων» μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι έπληξε την έδρα της οργάνωσης στη Βηρυτό την Παρασκευή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισπεύδει την επιστροφή του από Νέα Υόρκη

Εικόνες που δημοσιεύουν διεθνή πρακτορεία δείχνουν ασθενοφόρα και διασώστες να έχουν σπεύσει στο σημείο, δίπλα από τα συντρίμμια που προκάλεσε η επίθεση, ενώ βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταγράψει τη στιγμή των εκρήξεων, με πυκνό καπνό πάνω από τη λιβανέζικη πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, λίγη ώρα μετά την επίθεση και μερικές ώρες μετά την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο της κυβέρνησης του Ισραήλ μια φωτογραφία που δείχνει τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να δίνει το «ΟΚ» για την επίθεση στη Βηρυτό, μέσω τηλεφωνικής κλήσης από το ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε ακόμη: