Από σήμερα ξεκινά ο Αλέξης Τσίπρας να «χτίζει» το αντικυβερνητικό μέτωπο για το θέμα της πανδημίας. Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι φορείς να προηγηθούν των πολιτικών κομμάτων, έτσι τα πρώτα ραντεβού έχουν οριστεί για σήμερα με την ΕΙΝΑΠ και αύριο με την ΟΕΝΓΕ. Θα ακολουθήσουν τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση με εκπροσώπους της ΚΕΔΕ όσο και εκπαιδευτικοί, καθώς την Παρασκευή θα συναντήσει τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. Την άλλη εβδομάδα θα συνομιλήσει με φορείς της αγοράς. Δεδομένου ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περιοδεύσει την Πέμπτη στην Κοζάνη, δεν είναι σίγουρο αν θα προλάβει μέσα στην εβδομάδα να επικοινωνήσει με τις ηγεσίες του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Τι θέλει να επιτύχει ο κ. Τσίπρας; Να διατυπωθούν κάποια κοινά αιτήματα σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης που, όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, θα πιέσουν την κυβέρνηση. Και βέβαια να δείξει προς το Μαξίμου πως δεν είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που εκφράζει αντιρρήσεις και διατυπώνει διαφορετικές προτάσεις για τη διαχείριση του κορωνοϊού, αλλά απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη συντάσσεται η κοινωνία και σύσσωμο το προοδευτικό αντιπολιτευτικό μπλοκ.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον MAX FM 93.4 Πάτρας. «Ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί να ακούει συνεχώς την ίδια “καραμέλα” από την κυβέρνηση, ότι δήθεν υπάρχουν 1.300 ΜΕΘ, ότι δήθεν προσλαμβάνονται γιατροί και επικουρικό προσωπικό, ενώ υπάρχει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος. «Η πραγματική εικόνα είναι ότι καθημερινά έχουμε σχεδόν 100 απώλειες στη χώρα μας και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ο απολογισμός θα είναι τραγικός», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξουν αυστηρά μέτρα για τον εμβολιασμό των αστυνομικών και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο Αλέξης Τσίπρας, χθες το πρωί, προχώρησε με τους στενούς συνεργάτες του σε μια νέα αποτίμηση της κατάστασης, και στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν στην άποψη πως πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποτραπεί ένα νέο lockdown, το οποίο θεωρούν πιθανό. Ασφαλώς οι επόμενες κινήσεις της Κουμουνδούρου θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό και από τις επιδράσεις που θα έχει στην Ελλάδα η μετάλλαξη «Ομικρον».

Η πίεση, πάντως, συνεχίζεται σε όλα τα πεδία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανακατέθεσε στη Βουλή την τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία». «Την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά. Σήμερα η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για υποκρισία.