Η αγορά καταγράφει απώλειες για πέμπτη διαδοχική ημέρα, καθώς οι επενδυτές δείχνουν εκ νέου διάθεση για αποφυγή του ρίσκου.

Δεδομένης της αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της νομισματικής πολιτικής, το Bitcoin υποχώρησε σήμερα (19/08) υπό το «φράγμα» των 22.000 δολαρίων.

Λίγο πριν από τη 13:00 το μεσημέρι, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα παρουσιάζει απώλειες της τάξεως του 7.32%, περίπου στα 21.776 δολάρια. Απώλειες 5.87 σημειώνει και το Ethereum, ενώ επίσης καθοδικά κινείται και το Solana (–11,18) και το Avalanche (–13,31), σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

Συνολικά, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 1.04 τρισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας πτώση 6.9% το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με το CoinMarketCap. Σήμερα, μάλιστα, περίπου 220 εκατ. δολάρια ρευστοποιήθηκαν σε μόλις μία ώρα και περίπου, το μισό ποσό αφορούσε το Bitcoin.

Η ανάκαμψη που επιχειρείται στην αγορά από τον Ιούνιο είναι εξαιρετικά «εύθραυστη», καθώς οι επενδυτές δυσκολεύονται να καταλάβουν τόσο την κατεύθυνση που επιθυμεί να ακολουθήσει η FED, όσο και το ύψος της επόμενης επιτοκιακής αύξησης.

Στα μέσα Ιουνίου, το Bitcoin είχε «αγγίξει» τα 17.749 δολάρια, δίδοντας συνέχεια σε μία –άνευ προηγουμένου– «σφαγή»

Η «σφαγή» που βίωσε η αγορά κρυπτονομισμάτων, ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων, αφενός από τον κλιμακούμενο πληθωρισμό (ο οποίος, συνεχίζει να «καλπάζει» έως σήμερα) και αφετέρου από τις επιτοκιακές αυξήσεις που ανακοίνωσαν οι Κεντρικές Τράπεζες εκείνες τις ημέρες.

Μεγαλύτερο ήταν, βέβαια, το σοκ που υπέστη η αγορά μετά την ανακοίνωση της 15ης Ιουνίου από τη FED, για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Παράλληλα, σφοδρό «χτύπημα» υπέστη και από την ανακοίνωση της CoinBase εντός εκείνης της εβδομάδας, για απόλυση του 1/5 του εργατικού δυναμικού, προεξοφλώντας –εμμέσως πλην σαφώς– την έλευση ενός «κρυπτοχειμώνα».

Το Bitcoin είχε «αναρριχηθεί» στα 68.789.63 δολάρια τον Νοέμβριο του 2021, ενώ τον ίδιο μήνα, το Ethereum είχε φθάσει έως και τα 4.891.70 δολάρια.