Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απείλησε εκ νέου ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να μετατραπεί σε πυρηνική σύγκρουση, ενώ προειδοποίησε ότι «δεν θα υπάρξουν νικητές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ» σε ενδεχόμενο Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν έρχονται την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους στην Ουκρανία, εκτοξεύοντας πυραύλους Κρουζ στην πόλη της Οδησσού κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η επίθεση, που ξεκίνησε από τη Μαύρη Θάλασσα, σκότωσε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από δώδεκα άλλους σε επίθεση που προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, μια αποθήκη, καταστήματα και καφετέριες, ανακοίνωσε η περιφερειακή κρατική διοίκηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος, εν μέσω της απάντησης της Ρωσίας στην Ουκρανία που ξεκίνησε την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή της, μιλώντας σε μια συνάντηση με Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές στη Μόσχα, είπε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσποιούνται ότι δεν φοβούνται την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά κάποιοι λογικοί άνθρωποι εκεί προφανώς δεν θέλουν να εξελιχθεί σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε περίπτωση Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, δεν θα υπάρχουν νικητές, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής».

Διαβάστε περισσότερα