search

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Ιστορική χιονοθύελλα πλήττει τις ΗΠΑ

Μια μακράς διάρκειας χιονοθύελλα βρίσκεται σε εξέλιξη στη δυτική και βόρεια Νέα Υόρκη.

Νέα Υόρκη: Ιστορική χιονοθύελλα πλήττει τις ΗΠΑ

Στα λευκά έχει ντυθεί η Νέα Υόρκη αφού μια μακράς διάρκειας χιονοθύελλα βρίσκεται σε εξέλιξη στη δυτική και βόρεια πλευρά της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Μπάφαλο και Γουότερταουν, ενώ σε ορισμένες περιοχές το χιόνι ξεπερνάει το 1,5 μέτρο.

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις που έπληξαν περιοχές της δυτικής πολιτείας της Νέας Υόρκης συνεχίζονται και σήμερα, με τη χιονοθύελλα να προκαλεί τεράστια προβλήματα.

usa_xioni_in__3_

Απευθύνοντας έκκληση για μεγάλη προσοχή από τους κατοίκους το Σαββατοκύριακο, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, περιέγραψε την καταιγίδα ως ένα «μείζον, σημαντικό» γεγονός χιονόπτωσης που θα μπορούσε να είναι τόσο απειλητικό για τη ζωή όσο η χιονοθύελλα του Νοεμβρίου 2014 που στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους στο Μπάφαλο.

usa_xioni_in__2_

Η Πόλη της Νέας Υόρκης βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, με πτήσεις να ακυρώνονται λίγες μόλις ημέρες πριν τη γιορτή της «Ημέρας των Ευχαριστιών». Οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις παραμένουν, μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει για τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από καρδιακές επιπλοκές.

Οι προειδοποιήσεις ισχύουν για πάνω από οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους σε έξι πολιτείες:

  1. Ουισκόνσιν,
  2. Μίσιγκαν,
  3. Ιντιάνα,
  4. Οχάιο,
  5. Πενσυλβάνια και
  6. Νέα Υόρκη.
usa_xioni_in__4_

Ο δήμαρχος του Μπάφαλο, Μπάιρον Μπράουν, δήλωσε στο CNN το Σάββατο, ότι η πόλη είναι συνηθισμένη σε βαρύ χιόνι, «πολύ περισσότερο από ό,τι συνήθως έχουμε». Είπε, επίσης, ότι η πόλη θα μπορούσε να επιστρέψει σε «κάποια αίσθηση κανονικότητας» μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη, υποθέτοντας ότι η χειρότερη καταιγίδα θα περάσει την Κυριακή.

usa_xioni_in__1_

Διαβάστε ακόμη: