Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού στη Νέα Υόρκη σε προ-πανδημικά επίπεδα, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο θέλει να προσφέρει δωρεάν εμβολιασμούς σε όλους τους τουρίστες σε δημοφιλή αξιοθέατα.

Εν αναμονή της κρατικής έγκρισης, τα σημεία του εμβολιασμού θα δημιουργηθούν στην Times Square, στο Brooklyn Bridge Park, στο Central Park, στην High Line και σε άλλες τοποθεσίες, ανακοίνωσε ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πανδημία την Πέμπτη.

Τα σημεία που θα μπορούν να εμβολιάζονται οι τουρίστες θα μπορούσαν να τεθούν σε λειτουργία ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο.

“Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται τόσο το καλύτερο για όλους μας”, δήλωσε ο de Blasio. “Είναι μια διασυνδεδεμένη χώρα. Είναι ένας διασυνδεδεμένος κόσμος. Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται τόσο καλύτερα. Εάν οι άνθρωποι μας επισκέπτονται εδώ και έχουμε την ικανότητα να τους εμβολιάσουμε, είναι μια επίδειξη καλής θέλησης. Είναι ευπρόσδεκτο. Θα είναι χρήσιμο για εμάς, μακροπρόθεσμα, ανεξάρτητα από το πώς το κόβετε. ”

Εκστρατεία ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων

Η πόλη σχεδιάζει να χορηγήσει το εμβόλιο Johnson & Johnson μιας δόσης. Δεν υπάρχει σχέδιο παρακολούθησης της κατάστασης εμβολιασμού των τουριστών.

Η Νέα Υόρκη ξεκίνησε μια εκστρατεία ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων για να φέρει τους τουρίστες στην πόλη της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα μετά από μια απότομη πτώση λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 6,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί στην πόλη.

Από την Πέμπτη, πάνω από 3,6 εκατομμύρια Νεοϋορκέζοι ή το 55% του ενήλικου πληθυσμού της πόλης έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία.

Σαράντα δύο τοις εκατό, ή περισσότεροι από 2,7 εκατομμύρια κάτοικοι της Big Apple, έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η Post ανέφερε αυτήν την εβδομάδα ότι ο αριθμός των κατοίκων της Νέας Υόρκης που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου COVID-19 έχει μειωθεί κατά τα δύο τρίτα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Ντε Μπλάσιο δήλωσε την Πέμπτη ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η πόλη θα πετύχει τον στόχο του να εμβολιαστούν πλήρως 5 εκατομμύρια Νεοϋορκέζοι έως τον Ιούνιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.