Όσοι εμβολιαστούν στη Νέα Υόρκη από την Παρασκευή και έπειτα, λαμβάνοντας την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα λάβουν και μια δωροεπιταγή αξίας 100 δολαρίων.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο, τονίζοντας ότι το μέτρο ισχύει για όλους τους κατοίκους, λέγοντας ότι τα 100 δολάρια θα «έχουν μεγάλο αντίκτυπο, ειδικά σε έναν κόσμο όπου ολοένα και περισσότερα πράγματα θα καθοριστούν από το εάν έχετε εμβολιαστεί ή όχι».

                             Τι ισχύει για όσους έκαναν ήδη το εμβόλιο


«Προσωπικά πιστεύω ότι η εγγύηση πως εκείνη τη στιγμή θα ανταμειφθείς, νομίζω ότι αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά στον κόσμο» είπε ο δήμαρχος ενώ ευχαρίστησε όσους έκαναν ήδη το εμβόλιο, λέγοντας:

«Ήταν το σωστό πράγμα που έκαναν για τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, για την κοινότητά τους. Έκαναν το σωστό και η ανταμοιβή είναι ότι έμειναν ασφαλείς και είναι ζωντανοί.

Αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση ειδικά μέσω των social media που ξεπερνά την αλήθεια. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ξεπεράσουμε», πρόσθεσε ο Μπιλ ντε Μπλάσιο

Το 59% των κατοίκων της Νέας Υόρκης έχει κάνει τουλάχιστον τη μία δόση

Στην συνέντευ6ξη Τύπου, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανέφερε επίσης πως έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού με το 59% του πληθυσμού της πόλης να έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, αλλά τόνισε πως αυτό δεν είναι αρκετό. «Αυτή η παραπληροφόρηση, αυτός ο φόβος κάνει ζημιά» είπε. «Και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εμβολιάσουμε κάθε επιπλέον άτομο».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Forbes, η δωροεπιταγή των 100 δολαρίων είναι ένα από τα πολλά κίνητρα εμβολιασμού που προσφέρει η Νέα Υόρκη, όπως κάρτα για το μετρό, συνδρομές για πολιτιστικά αξιοθέατα, δωρεάν Shake Shack και λαχειοφόρο για να κερδίσει κάποιος διαμονή σε τοπικά ξενοδοχεία αλλά και ένα χρηματικό έπαθλο 2.500 δολαρίων.
Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε εβδομαδιαίο τεστ προκειμένου να πάνε στη δουλειά τους.