Ο Banksy επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πίσω από ένα νέο έργο τέχνης που εμφανίστηκε στο βόρειο Λονδίνο την Κυριακή (17/3). Ο street artist ανέβασε τη Δευτέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες πριν και μετά από την τοιχογραφία στην περιοχή του Φίνσμπουρι Παρκ.

Στο φόντο ενός κλαδεμένου δέντρου, ο δημιουργός έχει γεμίσει έναν γκρίζο πελώριο τοίχο με πράσινο χρώμα. Όλη αυτή η πράσινη μάζα δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι το φύλλωμα του δέντρου, ενώ το έργο συμπληρώνεται από μια ανθρώπινη φιγούρα, η οποία κρατά έναν σωλήνα υψηλής πίεσης, από όπου υποτίθεται ότι έχει εγχυθεί όλο αυτό το χρώμα.

Δείτε φωτογραφίες:

banksy
banksy1
banksy2

Πλήθος κόσμου βρέθηκε για να δει το έργο τέχνης το πρωί της Δευτέρας. «Μοιάζει με ένα προσωπικό μήνυμα προς εμάς τους κατοίκους, νιώθουμε τόσο περήφανοι» δήλωσε η Wanja Sellers, η οποία ζει στην περιοχή. «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο» τόνισε από την πλευρά του ο James Peak: «Η φύση παλεύει και είναι στο χέρι μας να τη βοηθήσουμε να αναπτυχθεί ξανά».

Πριν ο καλλιτέχνης επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για δικό του έργο, η δημοτική σύμβουλος του Islington, Flora Williamson, δήλωσε ότι θα ήταν «απίστευτο» να υπάρχει ένα έργο τέχνης του Banksy.

Ο Banksy είναι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες στον κόσμο, αλλά η ταυτότητά του παραμένει, επίσημα τουλάχιστον, άγνωστη. Στα πιο διάσημα έργα του περιλαμβάνονται το Kissing Coppers (2004) και το Girl with Balloon (2006).

Το πιο πρόσφατο γνωστό έργο του, μια πινακίδα STOP με τρία στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω της, εκλάπη λίγες ώρες αφότου είχε επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά του τον περασμένο Δεκέμβριο. Τον Φεβρουάριο, δύο άντρες προφυλακίστηκαν εκ νέου για κλοπή, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν το έργο τέχνης, το οποίο είχε αφαιρεθεί από δρόμο του νότιου Λονδίνου.

Διαβάστε ακόμη: