Πρόσθετη βοήθεια ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων έταξε ο Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία λίγες ώρες μετά την ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο Κογκρέσο. Πρόκειται για μεταφορά εξοπλισμού προς τον ουκρανικό στρατό στην προσπάθεια που κάνει να αντικρούσει τη ρωσική εισβολή.

Αρχικά, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας για την ομιλία του λέγοντας πως “ήταν ένας ιδιαίτερα πειστικός και σημαντικός λόγος.  Μιλά για ανθρώπους που έχουν δείξει αξιόλογο κουράγιο και δύναμη στο πρόσωπο της βάρβαρης επιθετικότητας, τα οποία εμπνέουν όχι μόνο τους Ουκρανούς αλλά και ολόκληρο τον κόσμο”.

Και ακολούθως απαρίθμησε τα αντιαεροπορικά και αντιαρματικά συστήματα και εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού και όλμων που θα περιλαμβάνει η νέα βοήθεια των ΗΠΑ, η οποία έφθασε το ένα δις δολάρια την τελευταία εβδομάδα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσέθεσε ότι στη βοήθεια θα περιλαμβάνονται και drones, ενώ επισήμανε πως θα παρασχεθούν ακόμη δεκάδες χιλιάδες τόνοι τροφής και νερού στην Ουκρανία, ενώ θα γίνουν και προσπάθειες για να βοηθηθούν οι πρόσφυγες: “Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στην οικονομία του Πούτιν που καταρρέει”.