Νέα μήνυση κατατέθηκε σε βάρος γνωστού ηθοποιού – σκηνοθέτη αυτή τη φορά για βιασμό 14χρονου.

Είναι η δεύτερη μήνυση που κατατίθεται στην Εισαγγελία για βιασμό και αφορά το ίδιο μηνυόμενο πρόσωπο.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο αδίκημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 και δεν έχει παραγραφεί. 

Ο νεαρός που κατέθεσε τη μήνυση, ο οποίος και σήμερα είναι 25 ετών και δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο, περιγράφει ότι κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν 14χρονος μαθητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ,  ο καταγγελόμενος ηθοποιός-σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου και του υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εν τέλει ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα αναφέρεται επίσης και σε άλλα παιδιά που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του μηνυτή, Γιάννης Βλάχος, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προσώπου, ενώ ανέφερε ότι είναι πιθανόν να συνεχίζει ακόμα και τώρα τη δράση του.

«Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης πασίγνωστος σκηνοθέτης-ηθοποιός, το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα.
Ζητώ να παρέμβει άμεσα και να κινήσει τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης, διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».