Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη στις 6 το πρωί.

Αρχικά, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «Όπως είχαμε προαναγγείλει η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή να συγκληθεί για να αποτυπώσει τα δεδομένα από την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα μας. Στο ΕΣΥ νοσηλεύονται κυρίως ασθενείς με την Δέλτα. Η Όμικρον είναι κυρίαρχη και από τα χθεσινά και τα σημερινά κρούσματα. Το ΕΣΥ ακόμα πιέζεται από την Δέλτα και πρέπει να εκτιμήσουμε όλους τους παράγοντες για να ανταπεξέλθει το ΕΣΥ. Είμαστε σε επαφή με δομές για να μας παραχωρήσουν κλίνες».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα εμβόλια, λέγοντας ότι «Η επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν γιατί τους καλύπτει από την Όμικρον και να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δεν καλύπτεται η Όμικρον από τα εμβόλια».

Τόνισε δε ότι ακριβώς επειδή «έχουμε μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη και με την αναμνηστική δόση γι’ αυτό δεν έχουμε πολλές νοσηλείες» και συμπλήρωσε ότι «το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας θα επανεξεταστεί, αλλά και ο χρόνος κατά τον οποίο θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού».

Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ στη διασκέδαση

  • Ωράριο έως τις 12.
  • Μόνο καθήμενοι σε τραπέζια 6 ατόμων χωρίς ορθίους.
  • Απαγόρευση μουσικής.
  • Την παραμονή ωράριο έως τις 2 τα ξημερώματα.

«Όλα τα άλλα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί ισχύουν από αύριο και έχουν να κάνουν με τηλεργασία και χρήση διπλής μάσκας» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι οι συμπολίτες μας που πλήττονται είναι στις νεότερες γενιές και πολλοί νοσούν και νοσούν ασυμπτωματικά».

Μάλιστα, επισήμανε ότι «όποιος εξ’ αυτών έχει βρεθεί σε χώρους με συγχρωτισμό θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν εν δυνάμει φορέας του ιού». 

Κάλεσε επίσης τους νέους να κάνουν τεστ.

Επίσης, απαγορεύονται τα πάρτι σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο έτσι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της βραδινής διασκέδασης σε άλλους χώρους.