Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» συνεχίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων στη Βόρεια Εύβοια και απευθύνεται για πρώτη φορά σε παιδιά και εφήβους.

Το 5o & 6ο εκπαιδευτικό εργαστήριο (toolkit workshop) με θέμα “Μικροί επιχειρηματίες – Καινοτόμα τρόφιμα!” και εκπαιδευτές τη Χρυσή Μπόζα και τον Σταύρο Παπαδόπουλο θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022, στις 16.00, στο Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας, στη Στροφυλιά και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, στις 16.00, στην Αίθουσα Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη στα Λουτρά Αιδηψού, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.

Tα παιδιά και οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο έννοιες που αφορούν την επιχειρηματικότητα στον κλάδο της αγροδιατροφής. Θα συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό εργαστήριο, στο οποίο θα κατανοήσουν καλύτερα τους όρους «επιχείρηση», «υπάλληλος», «προϊόν», «καινοτομία», «έρευνα αγοράς», «διαφήμιση», «επιχειρηματικό πλάνο» κ.λπ. Παράλληλα, θα αναλάβουν να δημιουργήσουν -σε ομάδες- τη δική τους επιχείρηση, το δικό τους προϊόν τροφίμων, να μοιράσουν ρόλους και να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση σε κοινό.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια (toolkit workshops) αποτελούν μέρος ενός συνόλου δράσεων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής που σχεδιάστηκαν από τη «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ActionAid για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας.

Το έργο υλοποιείται από την ActionAid σε συνεργασία με τους οργανισμούς ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και Science Communication (SciCo) με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ.

Πιο αναλυτικά, οι δράσεις εκπαίδευσης και συμβουλευτικής του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» περιλαμβάνουν:

  • Τοοlkit Workshops:

Ανοικτές στο κοινό δράσεις με τη μορφή διαδραστικών σεμιναρίων. Τα σεμινάρια έχουν ποικίλη θεματολογία και εστιάζουν στις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις στους τομείς της επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή. Στόχος τους είναι να αποτελέσουν χρήσιμη πηγή άντλησης γνώσεων, διάδρασης, επίλυσης πρακτικών ζητημάτων, έμπνευσης και δικτύωσης.

  • Agroanelixi:

Σύνολο δράσεων κατάρτισης και επιχειρηματικής υποστήριξης για επιχειρηματίες, συνεταιρισμούς και εν δυνάμει επιχειρηματίες. Η συμμετοχή πραγματοποιείται κατόπιν αιτήσεων ενδιαφερομένων και αξιολόγησης των αιτήσεων.  Οι δράσεις αυτές αποτελούνται από τρία αναπόσπαστα μέρη:

  • Σεμινάρια με μεγαλύτερη εστίαση σε επιμέρους τομείς

(ανάπτυξη προϊόντων τροφίμων, marketing, πωλήσεις, εξαγωγές κ.α).

  • Εξειδικευμένη επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring).
  • Επιδότηση ανά ωφελούμενο. Το ποσό της επιδότησης κυμαίνεται έως και τις 5.000€ ανά ωφελούμενο, συνδέεται με την συμμετοχή και απόδοσή του κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών.

Η συμμετοχή στα toolkit workshops είναι ανοικτή και δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας και τη δήλωση συμμετοχής στο 5ο & 6ο toolkit workshop, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: 6972195279. 

  • 5ο Toolkit workshop  

Ημερομηνία υλοποίησης: Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Θέμα: “Μικροί επιχειρηματίες – Καινοτόμα τρόφιμα!”

Εκπαιδευτές: Μπόζα Χρυσή, Παπαδόπουλος Σταύρος

Τόπος: Στροφυλιά, Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας

Ώρα έναρξης: 16:00 

Διάρκεια: 4 ώρες

Koινό: Παιδιά ηλικιών 10-14 ετών

  • 6ο Toolkit workshop  

Ημερομηνία υλοποίησης: Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Θέμα: “Μικροί επιχειρηματίες – Καινοτόμα τρόφιμα!”

Εκπαιδευτές: Μπόζα Χρυσή, Παπαδόπουλος Σταύρος

Τόπος: Αίθουσα Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη στα Λουτρά Αιδηψού

Ώρα έναρξης: 16:00 

Διάρκεια: 4 ώρες

Koινό: Παιδιά ηλικιών 10-14 ετών

Διαβάστε ακόμη: