Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες χούλιγκαν, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε δείγμα DNA του 35χρονου Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα ως ύποπτος για την υπόθεση, σε μαχαίρι κοντά στο σημείο συμπλοκής του θύματος με τους Κροάτες χούλιγκαν.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος συνελήφθη την Πέμπτη (9/11) από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του ποινή φυλάκισης 12 μηνών αλλά και χρηματικό πρόστιμο για εμπλοκή σε παλαιότερα επεισόδια στον Βόλο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε γίνει γνωστό την ημέρα της σύλληψής του, οι Αρχές θα λάμβαναν δείγμα γενετικού υλικού προκειμένου να έρθει σε αντιπαραβολή με το DNA που είχε βρεθεί σε δύο μαχαίρια, με το ένα μάλιστα να φέρει και το αίμα του Μιχάλη.

Όπως μετέδωσε ΕΡΤ, ο 35χρονος ισχυρίζεται ότι το γενετικό υλικό που βρέθηκε είναι από συμπλοκή πριν τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη.

Ποινές σε 5 αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Λίγες ημέρες νωρίτερα, πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν σε 5 αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι ενεπλάκησαν στη διαχείριση των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ειδικότερα, για τα επεισόδια έχουν αποδοθεί πειθαρχικές ευθύνες σε πέντε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς που υπηρετούν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κορίνθου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο και επίπληξη κατά περίπτωση. Αξίζει να σημειωθεί πως απαλλάχθηκε των ευθυνών του ο διοικητής της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους.

Διαβάστε ακόμη: