Συνεχίζονται τα πυρά της Έλενας Ακρίτα κατά της Μαρέβας ΓκραμπόφσκιΜητσοτάκη, με τη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει τη συμμετοχή της συζύγου του πρωθυπουργού στις συσκέψεις του Αρχαιολογικού Μουσείου.

«Όντως η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, κύριε πρωθυπουργέ; Που, αν και δεν είχε καμία πολιτική νομιμοποίηση, έπαιρνε μέρος σε όλες τις συσκέψεις και συναποφάσιζε -με την ανοχή της κ. Μενδώνη- για την τύχη του μεγαλύτερου και σημαντικότερου αρχαιολογικού Μουσείου της χώρας;» διερωτήθηκε η Έλενα Ακρίτα στη νέα ανάρτησή της, ενώ προσέθεσε ότι «η στάση της αυτή καταγγέλθηκε τόσο από τον Σύλλογο Αρχαιολόγων όσο κι από τη Σία Αναγνωστοπούλου από το βήμα της Βουλής».

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά της Έλενας Ακρίτα, με τη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ να υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

«Όντως η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, κύριε πρωθυπουργέ; Που, αν και δεν είχε καμία πολιτική νομιμοποίηση, έπαιρνε μέρος σε όλες τις συσκέψεις και συναποφάσιζε -με την ανοχή της κ. Μενδώνη- για την τύχη του μεγαλύτερου και σημαντικότερου αρχαιολογικού Μουσείου της χώρας;

Και που τολμήσατε μάλιστα να την ευχαριστήσετε δημόσια για την εξωθεσμική της ανάμειξη;

Η στάση της αυτή καταγγέλθηκε τόσο από τον Σύλλογο Αρχαιολόγων όσο κι από τη Σία Αναγνωστοπούλου από το βήμα της Βουλής.

Με ποια ιδιότητα και για ποιο σκοπό η σύζυγος του πρωθυπουργού και επιτυχημένη επιχειρηματίας κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη μετείχε από το 2017 σε συσκέψεις που αφορούσαν το Μουσείο;

Προφανώς δεν του κάνει εντύπωση του κ. Μητσοτάκη που ουδέποτε ασχοληθήκαμε με τις συζύγους συζύγων ομοϊδεατών του πρωθυπουργών όπως οι κύριες Βίκυ Σαμαρά και Νατάσα Παζαΐτη-Καραμανλή που άσκησαν τα καθήκοντά τους με διακριτικότητα και ευγένεια».

Διαβάστε ακόμη: