Σήμερα (05/06), η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, το οποίο είναι υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά της ανακήρυξης του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων Κασιδιάρη, καθώς επίσης και κάθε άλλου συνδυασμού, στον οποίο ο ίδιος είναι πραγματικός αρχηγός.

«Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε στη νομοθέτηση κανόνων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή, με τον μανδύα πολιτικού κόμματος.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταψήφισε τη σχετική απαγόρευση, δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά της ανακήρυξης του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και δεν έχει ακόμη καταθέσει σχετικό υπόμνημα εν όψει των προσεχών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας», τονίσθηκε σε ανακοίνωση του κόμματος.

Επισυνάπτεται αντίγραφο του υπομνήματος της Νέας Δημοκρατίας, που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο.

Προχθές (03/06) και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε υπόμνημα στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εμποδίσει τη νέα απόπειρα Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές και να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο έγκλειστος πρώην βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» προσπαθεί –με νέο εκλογικό μανδύα– να περάσει τον έλεγχο νομιμότητας που θα διενεργήσει από μηδενική βάση ο Άρειος Πάγος, για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Ηλίας Kασιδιάρης είχε γνωστοποιήσει ότι προτίθεται να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό ανεξάρτητων υποψηφίων υπό την επωνυμία «Έλληνες».

Διαβάστε ακόμη: