Το Γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς, με σχόλιό του, επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν τη Νέα Αριστερά να αθροίζεται κοινοβουλευτικά με τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ειδικότερα, η Νέα Αριστερά σημειώνει ότι «το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ” και άλλα αντίστοιχα άρθρα που αναπαράγονται σε sites, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Νέα Αριστερά ούτε με την Έφη Αχτσιόγλου. Όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της στους δικούς τους τακτικισμούς και σε σενάρια σύγχυσης της κοινής γνώμης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Νέας Αριστεράς, θα αποτύχουν».

Και προσθέτουν:

«Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

  • Η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές.
  • Τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα ότι για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας.
  • Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για τα εσωκομματικά τους ζητήματα.

Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι τα μέτωπα αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος», καταλήγουν από την Νέα Αριστερά.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι προεκλογικά τόσο ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, όσο και τα περισσότερα στελέχη έχουν δηλώσει το «παρών» στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, χωρίς να κρύβουν το ενδιαφέρον τους για την επόμενη μέρα. Όμως, η λογική τους δεν είναι οι όποιες κινήσεις να εξελιχθούν παρασκηνιακά, «ούτε με παιχνίδια, ούτε με διαρροές», όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, αλλά με συντεταγμένο, ανοιχτό διάλογο και στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων.

Διαβάστε ακόμη