Εδώ και χρόνια κρατάει αυτή η…κολόνια, σχετικά με την πραγματοποίηση των πρώτων δρομολογίων των υδροπλάνων στη χώρα μας και φαίνεται ότι μετά από τα πολλά πήγαινε-έλα και τις ακυρώσεις επενδύσεων, που δημιούργησαν κακό προηγούμενο για τη χώρα μας, ήρθε η ώρα της αξιοποίησης αυτού του μέσου, σε μία χώρα που το μεγαλύτερο μέρος της περιβάλλεται από θάλασσα.

Βέβαια, ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή αν και που υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και πότε αυτές θα αναπτυχθούν, ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να καταστούν συμφέροντα και για τους επιβάτες και για τους επενδυτές, δίνοντας ώθηση σε ένα μέσο μεταφοράς, που συνδυάζει ταχύτητα και ασφάλεια, με μόνο μειονέκτημα, τον σχετικά μικρό αριθμό επιβατών.

Ήδη, μέσα στον Αύγουστο ήρθε το πρώτο υδροπλάνο, της εταιρείας Hellenic Seaplanes και ετοιμάζεται μέσα στον τρέχοντα μήνα Σεπτέμβριο για τα πρώτα δρομολόγια που θα ξεκινήσουν από τις Βόρειες Σποράδες.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες για την ελληνική αεροπορική βιομηχανία, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί την ενεργοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα, αν και στον τομέα αυτό πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα.

Το νέο υδροπλάνο (ένα CESSNA Caravan C208, της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας ΤΕΧΤ RON) απογειώνεται και προσγειώνεται σε διαφορετικά πεδία, στεριάς και θάλασσας και μεταφέρει μέχρι 12 επιβάτες για οργανωμένα αεροπορικά δρομολόγια, αλλά και για ναυλωμένες, ιδιωτικές πτήσεις.

Διαβάστε ακόμη: